Muzeul Bucovinei organizează, la Cernăuți, expoziția „Obiceiuri, tradiții și superstiții de Mărțișor”
Serviciul Etnografie din cadrul Muzeului Bucovinei organizează, în perioada 1 – 31 martie a.c., la Cernăuți, expoziția „Obiceiuri, tradiții și superstiții de Mărțișor” ce cuprinde mărțișoare și felicitări confecționate manual de copii în cadrul proiectului Atelier de creație: Micii Meșteșugari, cel mai important proiect educativ desfășurat în Muzeul Satului Bucovinean.

Potrivit reprezentanților Muzeului Bucovinei, în cadrul acestei manifestări culturale, dedicată înnoirii timpului și renașterii naturii odată cu sosirea primăverii, va fi susținută și o conferință legată de semnificațiile acestui simbol și rolul pe care îl reprezintă tradițiile și obiceiurile de primăvară în promovarea și îmbogățirea valorilor culturale românești.

„Mărțișorul ca simbol care de-a lungul secolelor a reușit să transmită un mesaj puternic de speranță, frumusețe, iubire și renaștere, a întrunit toate condițiile pentru a fi înscris pe lista reprezentativă a patrimoniului imaterial UNESCO”, a menționat sursa citată.

Expoziția are loc ca urmare a colaborării instituționale între Consulatul General al României la Cernăuți și Muzeul Bucovinei, prin parteneriatul de promovare a proiectelor culturale dedicate obiceiurilor și tradițiilor de primăvară. (M.T.)

loading...