Aproximativ 500 de elevi suceveni vor participa la cea de a V-a ediţie a Festivalului Judeţean „Soyons Francophones!”, ce va fi organizat la Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 500 de elevi din 35 de unităţi şcolare sucevene vor participa la cea de a V-a ediţie a Festivalului Judeţean „Soyons Francophones!”, ce se va desfăşura sâmbătă, la Gura Humorului.

Potrivit inspectorului şcolar pentru limbi moderne din cadrul ISJ Suceava, profesorul Constantin Tiron, în luna martie, în lumea întreagă se sărbătoreşte Săptămâna Francofoniei, o sărbătoare a tuturor celor care au în comun pasiunea pentru limba franceză, pentru cultura şi civilizaţia franceză şi francofonă.

El a spus că Festivalul judeţean “SOYONS FRANCOPHONES!”, care a ajuns în acest an la cea de a V-a ediţie, este organizat la iniţiativa Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, în colaborare cu Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului şi a devenit deja “o emblemă a francofoniei şi o tradiţie bucovineană de primăvară a judeţului Suceava”.

“Festivalul judeţean „SOYONS FRANCOPHONES !” se doreşte a fi o paradă a bucuriei, a muzicii, a dansului şi a teatrului în limba franceză şi se adresează tuturor elevilor şi profesorilor care au în comun pasiunea pentru limba lui Flaubert şi pentru valorile spaţiului francofon”, a subliniat inspectorul şcolar Constantin Tiron.

Profesorul Constantin Tiron a menţionat că evenimentul se va desfăşura sâmbătă, 24 martie, la Centrul Cultural Local Gura Humorului, începând cu ora 9,00  şi include recitaluri de poezii şi cântece, precum şi scenete, toate în limba franceză.

El a precizat că în cadrul amplului spectacol vor evolua aproximativ aproximativ 500 de elevi, ce provin din cele 35 de unități școlare din județul Suceava care și-au anunțat deja participarea.

“Le mulțumim și le urăm mult succes tuturor celor care vor veni să se bucure împreună cu noi (elevi artiști, profesori îndrumători și simpli spectatori) la sărbătoarea Francofoniei! Vive la Francophonie!”, a mai spus Tiron.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de