Ambasadorul SUA în România transmite că nu mai vine la Suceava pentru inaugurarea Raftului American la Biblioteca Bucovinei. La eveniment va fi prezentă Abigail Rupp, adjunctul șefului Misiunii SUA în România


Intră acum și în grupul de

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, care trebuia să fie prezent, miercuri, la Suceava, pentru inaugurarea Raftului American la Biblioteca Bucovinei a anunțat că o modificare a agendei l-a determinat să anuleze vizita la Suceava, dar că va fi reprezentat de adjunctul șefului Misiunii SUA în România, Abigail Rupp.

Directorul Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuș, a anunțat, luni seara, că  Ambasada S.U.A. la Bucureşti şi Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera” Suceava vor inaugurara, miercuri, începând cu ora 9:30, Raftul American (American Shelf Suceava).

El a precizat că a fost informat că din cauza modificărilor de ultimă oră apărute în agenda ambasadorului Hans Klemm, acesta își exprimă regretul că nu va mai putea participa la inaugurarea American Shelf Suceava.

La această acțiune, ambasadorul Klemm va fi înlocuit de Abigail Rupp, adjunctul șefului Misiunii S.U.A. în România.

Evenimenul este organizat de Ambasada S.U.A. la Bucureşti şi Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava, cărțile fiind donate de Hans Klemm, Ambasadorul S.U.A. în România.

„American Shelf reprezintă o donaţie de carte – literatură americană clasică şi contemporană, literatură pentru copii şi tineret, lucrări de metodică a predării limbii engleze, materiale pentru perfecţionarea limbii engleze, continuarea studiilor în S.U.A., precum şi cărţi despre politica externă, istoria şi geografia Statelor Unite.  Colecţia oferă acces la resurse despre S.U.A., cultura şi valorile americane”, se menționează într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții Bibliotecii Bucovinei.

Donaţia oferită de Hans Klemm va intra în patrimoniul Bibliotecii spre a sta la dispoziţia profesorilor, elevilor şi a publicului interesat.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de