Caravana Zestrea Bucovinei începe, sâmbătă, la Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Caravana Zestrea Bucovinei, proiect din Anul Centenarului Unirii Bucovinei cu Țara, începe sâmbătă la Vatra Dornei, a anunțat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Flutur a spus în plenul Consiliului Județean Suceava că sâmbătă va începe Caravana Zestrea Bucovinei, iar la Vatra Dornei va fi prima dezbatere unde Primăria și multe instituții sunt invitate.

La prima dezbatere vor fi discutate două teme de bază, respectiv turismul balnear și mineritul, dar că pe lângă acestea vor fi și alte teme importante, a spus Flutur.

El a menționat că primarii din zonă vor fi și ei la Casa de Cultură din Vatra Dornei unde vor fi organizate și  trei expoziții.

„Vom merge la Gara Dorna Băi unde vom monta și plăcuța care să marcheze evenimentul și vor fi acordate distincții „Meritul Bucovinei” unor personalități sau instituții care au avut un rol important”, a mai spus Flutur.

Caravana Zestrea Bucovinei va fi organizată în principalele localități ale județului Suceava pentru ca, în urma dezbaterilor, să se evidențieze zestrea cu care Bucovina a contribuit atunci când s-a unit, în urmă cu 100 de ani, cu Țara.

Totodată, pe parcursul acestui eveniment care se va desfășura în lunile următoare, personalități locale și instituții vor primit distincția „Meritul Bucovinei”(N.B.)


Intră acum și în grupul de