Peste 9100 de vizitatori la Noaptea Muzeelor în Suceava. Cei mai mulţi au vizitat Cetatea de Scaun a Sucevei şi Muzeul de Istorie


Intră acum și în grupul de

Peste 9100 de persoane au vizitat, sâmbătă, cu ocazia Nopții Muzeelor, obiectivele Muzeului Bucovinei, iar aproape două treimi dintre acestea au vizitat Cetatea de Scaun a Sucevei și Muzeul de Istorie.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Constantin Ursu, a declarat, duminică, pentru NewsBucovina, că potrivit unei statistici întocmite de instituţie, la evenimentul “Noaptea muzeelor” au participat 9168 de vizitatori, cu 394 mai puţini decât la ediţia din 2017.

Ursu a spus că Cetatea de Scaun a Sucevei a fost vizitată de 3233 de persoane, Muzeul de Istorie din Suceava de 3155 de persoane, Muzeul de Ştiinţele Naturii-2350 de persoane, iar Muzeul Satului Bucovinean a fost vizitat de 430 de persoane.

El a explicat că scăderea uşoară a numărului de vizitatori înregistrată la ediţia din acest an a evenimentului Noaptea Muzeelor, faţă de ediţia precedentă, a fost determinată pe de o parte de faptul că Hanul Domnesc din Suceava este închis din cauza reparaţiilor efectuate de către proprietar, iar pe de altă parte din cauza condiţiilor meteorologice.

Directorul Muzeului Bucovinei din Suceava a menţionat că spectacolul folcloric al Ansamblului “Ciprian Porumbescu”, programat sâmbătă, de la ora 18,00, la Muzeul Satului Bucovinean, nu a mai avut loc din cauza precipitaţiilor .

Reamintim că  Muzeul Bucovinei împreună cu Muzeul de Artă „Ion irimescu“, Muzeul “Mihail Sadoveanu”, Muzeul Apelor “Mihai Băcescu” și Galeria Oamenilor de Seamă – din Fălticeni, au organizat Noaptea Muzeelor în duplex Suceava-Fălticeni, iar în data de 19 mai, la ora 18,00 şi la ora 20,30, în faţa Muzeului de Istorie au fost puse la dispoziție autocare cu care vizitatorii au putut călători, gratuit, dintr-un oraş în altul pentru a vizita obiectivelemuzeale din Suceava şi Fălticeni și pentru a lua parte la manifestările culturale organizate în cele două oraşe.

(Liliana Bujdei)

sursa foto Muzeul Bucovinei


Intră acum și în grupul de