Acțiunea „Pe aripile copilăriei”, la Școala Gimnazială Ipotești

Școala Gimnazială Ipotești, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al comunei Ipotești, Complexul de apartamente “Floare de colț” Dorohoi, I.I. Manaz Cornel ”CMmontage”, organizează, în data de 1 iunie 2018, acțiunea ,,Pe aripile copilăriei”.

„Ziua Internaţională a Copiilor -1 Iunie este prilejul unei întâlniri fericite a celor mari cu cei mici, nu doar prin intermediul unor cadouri, ci şi prin participarea împreună la acţiuni şi evenimente inedite, atractive pentru copii şi aducătoare de amintiri şi nostalgii pentru cei mari. Ne vom întâlni toți – copii, părinţi, dascăli, într-o lume inocentă, hazlie, plină de neastâmpăr şi energie: LUMEA COPIILOR, în care cei mici ne vor fi ghizi”, a precizat directorul Școlii Gimnaziale Ipotești, prof. Loredana Corjuc.

Corjuc a menționat că la manifestare vor participa 750 de elevi și preșcolari, 40 de cadre didactice, 30 de voluntari,  părinții elevilor și alți membri ai comunității locale și este destinată copiilor din Școala Gimnazială Ipotești și celor din complexele de apartamente din Dorohoi.

„Am considerat că este necesar să dezvoltăm şi să valorizăm potenţialul creator și motric al elevilor, să le stimulăm aptitudinile, nu numai prin activităţile de la clasă, ci şi prin participarea lor la concursuri și activități care să le solicite rezolvarea unor sarcini de lucru incitante, neconvenţionale, care să facă apel la imaginaţie, să le stimuleze curiozitatea, spiritul critic şi de observaţie. De asemenea, apreciem că prin astfel de acțiuni relațiile elevilor din școala noastră și copiii din Complexul de apartamente Dorohoi vor deveni mai strânse și ei vor colabora și ulterior”, a mai spus prof. Loredana Corjuc.

Aceasta a arătat că manifestările prin care se va marca Ziua Internațională a Copiilor vor începe la ora 12, pe platoul din fața sălii de sport a comunei Ipotești, cu Imnul zilei și lansarea tombolei ”Jurnal de călătorie”.

După un scurt program artistic prezentat de copiii de la Complexul de apartamente “Floare de colț”, Dorohoi, se va da startul la jocuri precum ”Oul cu lingura”, ”Obstacole”, ”Rufele”, ”Gălețile cu nisip/apă”, ”Război cu funia”, ”Balonul pe funie”, ”Bomboane în iarbă”, ”Clovnul vesel”, ”Schiurile – Marș în sincron”, ”Bărbierește balonul”, ”Aleargă în lighean”.

(M.T.)