Viața de mănăstire din Bucovina, redată în săptămânalul german Die Zeit care prezintă experiența fotografului Oliver Mark la Mănăstirea Sf. Ioan Iacob Corlăţeni de la Pojorâta: „Nu e de pe această lume”


Intră acum și în grupul de

Experiența fotografului german Oliver Mark care a trăit mai multe zile la mănăstiri din Bucovina unde a realizat mai multe fotografii cuprinse în expoziția „Bucovina – Mănăstirile trăiesc” a ajuns în prestigiosul săptămânal german Die Zeit.

Oliver Mark arată că a petrecut cinci zile la 1.300 metri altitudine ca sa vadă cum trăiesc călugării și crede ca aceasta viață nu este “de pe această lume” și că în mănăstirile românești, timpul rămâne nemișcat.

Fotograful german a povestit cum a ajuns la Mănăstirea Ioan Iacob Corlățeni după ce a urcat pe un drum abrupt de macadam și cum a stat cinci zile la 1.300 de metri altitudine pentru a surprinde viața călugărilor în imagini.

Fotograf de vedete precum Tom Hanks, Cate Blanchett ori Anthony Hopkins, sau de oameni politici importanți ca Angela Merkel a vrut să cunoască viața călugărilor și cum reușesc aceștia să trăiască în aceste condiții.

Oliver Mark vorbește și de proiectul pe care l-a făcut împreună cu directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu în parteneriat cu  Muzeul Național din Liechtenstein din Vaduz.

CITEȘTE ȘI Spiritualitatea profundă surprinsă în expoziţia „Bucovina – Mănăstirile trăiesc” a artistului fotograf Oliver Mark, vernisată la Muzeul de Istorie din Suceava în prezența autorului

El spune că directorul muzeului sucevean caută mereu să realizeze conexiuni cu zona central europeană pentru ca peisajul cultural din zona frontierei de est a UE să nu fie marginalizat, mai ales că zona are monumente UNESCO, cum este mănăstirea Moldovița pe care a vizitat-o.

Expoziția de fotografie „Bucovina – Mănăstirile trăiesc” a fost pentru prima dată prezentată la Suceava, iar acum este prezentată în Vaduz și urmează să fie prezentată la Berlin.

Catalogul de imagini însoțitor este trilingv, textele fiind în limba română, germană și engleză.(N.B.)


Intră acum și în grupul de