Vernisaj şi premiere la ediţia a II-a a Concursului naţional de artă plastică „Ion Irimescu”


Intră acum și în grupul de

Vernisajul expoziţiei celei de-a doua ediţii a Concursului naţional de artă plastică „Ion Irimescu”, organizat de Şcoala Populară de Arte cu acelaşi nume din Suceava, dar şi festivitatea de premiere, vor avea loc vineri, la ora 13, la Sala Dom Polski. La manifestare şi-au anunţat prezenţa şi directorii şcolilor populare de arte din Piatra Neamţ, Botoşani şi Târgu Mureş.
„Vineri este o dublă sărbătoare: pe de o parte vernisajul şi premierea câştigătorilor concursului naţional de artă plastică, o rampă de lansare a cursanţilor talentaţi din şcolile populare de artă din ţară, iar pe de altă parte, un omagiu pe care Şcoala Populară de Arte Suceava îl aduce marelui artist Ion Irimescu, al cărui nume este purtat cu cinste de şcoala noastră”, a declarat marţi, directorul şcolii, Petre Horvat.
La ediţia a doua au participat cu 100 de lucrări, 42 pictori, graficieni şi sculptori, din 16 şcoli populare de arte din ţară.
Premiul I la secţiunea pictură a fost obţinut de Angelica Mirela Pagu, Şcoala de Arte Iaşi, cu lucrarea „Peisaj”, la secţiunea de grafică, de Ioana Miron – Şcoala de Arte Botoşani, cu lucrarea „Teatru şi poezie”, iar la sculptură de către Adriana Elena Balea, de la Şcoala de Arte Cluj Napoca.
Dintre suceveni au fost distinşi cu premiul II Adrian Smântancă, la pictură şi Alina Elena Lăzăreanu , la grafică, iar cu premiul III, Gheorghe Paciu la secţiunea pictură.
Din juriu au făcut parte criticul de artă Valentin Ciucă – preşedintele comisiei, Lucia Puşcaşu – profesor la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, preşedintele filialei sucevene a UAP şi Niculai Moroşan – profesor la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.


Intră acum și în grupul de