Atenţie la carnea de cal!


Intră acum și în grupul de

Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, Petrea Dulgheru, avertizează sucevenii să fie foarte atenţi de unde cumpără carne şi să evite pe cât posibil „chilipirurile”. „Avertizez atât persoanele fizice, cât şi comercianţii, să fie atenţi ca printre bucăţile de carne de vită să nu fie strecurată şi carne de cal. Carnea este scumpă pe piaţă, aşa că tot ce se vinde sub preţul pieţei ar trebui să ridice semne de întrebare”, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru.
Acesta a precizat că deţine o listă cu numerele de înmatriculare a maşinilor ce au mai fost implicate în asemenea acţiuni şi că sunt ţinute sub observaţie. „Sunt adevărate reţele care se întind şi în alte judeţe. Cei care au mai făcut asemenea lucruri vor mai face, de aceea îi monitorizăm. Sunt aceeaşi vechi clienţi care vor încerca să mai practice, nişte samsari de carne de cal”, a afirmat Petrea Dulgheru, precizând că modalitatea de vânzare a cărnii de cal poate fi directă, prin intermediari sau de la unităţi de procesare unde carnea nu a fost verificată anterior vânzării.

„Carnea de cal este mai ieftină, dar poate proveni de la cai bătrâni şi bolnavi. Dacă ar proveni de la cai verificaţi şi tăiaţi în abatoarele specializate, nu ar fi nici o problemă, pentru că este o carne bună”, a mai spus şeful DSVSA Suceava. Acesta a ţinut să atragă atenţia că acest animal poate fi infestat cu trichineloză şi se poate transmite uşor la om dacă nu este preparată bine carnea.


Intră acum și în grupul de