Prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, la deschiderea Salonului Internațional de Carte “Alma Mater Librorum” 2019 de la USV: ”Salonul nostru de carte este o sărbătoare, este un festival al spiritului”


Intră acum și în grupul de

Zeci de edituri şi case editoriale de prestigiu participă  la cea de a VI-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte “Alma Mater Librorum”, deschis, joi, la USV.

Coordonatoarea Bibliotecii USV, prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu a deschis cea de-a VI-a ediție a Salonului Internațional de Carte ”Alma Mater Librorum”.

Ea  a spus că este singurul salon de carte organizat de universitate și care se desfășoară în incinta universității.

 ”Salonul nostru de carte este o sărbătoare, este un festival al spiritului, al școlii. Sigur că veți vedea aici carte academică, carte științifică dar și literatură”, a spus Sanda Maria Ardeleanu.

De asemenea, la această manifestare a participat și coordonatorul ediției a VI-a  a Salonului Internațional de Carte, prorectorul USV prof. univ. dr. critic literar Mircea A. Diaconu care a menționat că salonul de carte este un moment festiv.

La rândul său, directorul Editurii USV, Victor Andrei Cărcăle a apreciat că acest salon nu este doar un salon de carte ci este un  eveniment  la care participă persoane interesate din diverse domenii. ”Avem aici cărți care ne vor invita să medităm, ne vor invita să înțelegem mai bine ce se întâmplă în mințile luminate din această planetă”, a spus Cărcăle.

În cadrul evenimentului au fost organizate şi câteva momente culturale de excepţie, printre acestea numărându-se spectacolul închinat Zilei Europei, care a avut loc în intervalul orar 10:00-12:00, la Auditorium–ul „Joseph Schmidt”,  organizat de Şcoala „Mihai Halunga” din Hânţeşti, cu participarea elevilor de la Şcolile din Adâncata, Calafindeşti, Şerbăuţi, Zvoriştea, Voloca-Hliboca, regiunea Cernăuţi, şi a Şcolilor Gimnaziale „Miron Costin”, „Jean Bart” şi nr. 4,  din Suceava.

Totodată, în aceeași  zi, de la ora 14:00, în Holul central din Corpul A al USV, membrii Grupului vocal-instrumental “Noiţele”, de la Şcoala Gimnazială nr.1 Bogdăneşti, susțin  un moment muzical.

Autori din Germania, România, Senegal, Serbia şi Ucraina, dar şi 27 de edituri şi case editoriale de prestigiu participă la cea de a VI-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte “Alma Mater Librorum” organizat de USV în perioada 9-10 mai. (Cristina Adelina Ciobanu)


Intră acum și în grupul de