Ministrul turismului Elena Udrea pune umărul la promovarea Bucovinei

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a spus vineri la Suceava, cu ocazia lansării programului „Paştele în Bucovina”, că obligaţia autorităţilor este să arate lumii întregi „ce ţară mândră e Bucovina” şi şi-a exprimat convingerea că cei care vin odată în această zonă cu siguranţă vor reveni şi vor transmite şi altora sentimentele pe care le-au trăit aici.

„Trebuie să facem să se spună povestea Bucovinei în lume”, a explicat Elena Udrea, care a arătat că un scop al acţiunilor autorităţilor din turism este ca Bucovina să devină cunoscută în lume. Ministrul a mai arătat că este fericită că are rădăcini în Suceava şi a subliniat că turismul în Bucovina are un susţinător în persoana sa. „Sper că vom reuşi să arătăm ce loc minunat e ţinutul Bucovinei”, a mai spus ministrul Turismului.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus la rândul său că tot ceea ce se face în Bucovina este natural. „Totul este original şi vrem să punem mai mult în valoare acest aspect”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean, care a anunţat deschiderea proiectului „Drumul ouălor încondeiate”, parte din programul mare şi care se va desfăşura pe traseul Ciocăneşti, Coşna, Poiana Stampei, Fundu Moldovei, Breaza, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Suceviţa, Marginea, Putna, Brodina. „Bucovina devine un muzeu viu”, a conchis Gheorghe Flutur.

Participanţii la această manifestare au vizitat apoi Târgul de Paşti unde meşteşugari din mai multe zone etnografice au expus diverse produse, dar şi standul „Gustă din Bucovina” unde au fost prezentate peste 40 de preparate de post de la zacuscă, la sarmale de post, salată de gălbiori, musaca de legume, până la plăcinte cu prune, cozonac sau clătite cu magiun, dar şi bere de casă.