Elena Udrea a vizitat expoziţia “Bucovina – Maramureş – moştenire culturală UNESCO”


Intră acum și în grupul de

Expoziţia “Bucovina – Maramureş – moştenire culturală UNESCO” a fost vernisată vineri, începând cu orele 13:00, la Muzeul de Istorie Suceava, în prezenţa Elenei Udrea, ministrul Turismului.

Cu ocazia deschiderii oficiale a expoziţiei, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a luat cuvântul, mulţumindu-le organizatorilor şi celor care s-au ocupat de buna funcţionare a acestui proiect. Elena Udrea s-a arătat impresionată de valoarea culturală a expoziţiei, declarând că “acest proiect completează proiectul început de Guvernul României, acela de promovare a turismului ecumenic, religios”. Ministrul Turismului a mai precizat că o să sprijine personal aceste evenimente, care au scopul de a face din Bucovina şi Maramureş zone turistice de interes internaţional.

Organizatorii expoziţiei “Bucovina – Maramureş – moştenire culturală UNESCO” au declarat că acest eveniment reprezintă dovada legăturii istorice şi de credinţă a Bucovinei şi Maramureşului, “icoana fiind sufletul ortodoxiei şi a identităţii noastre religioase”.

În cadrul acestei valoroase expoziţii pot fi admirate obiecte de o mare valoare artistică şi de o vechime impresionantă, precum: icoane pictate pe lemn, cruci de mână, mătănii, sfeşnice, o cristelniţă, un aghiasmatar, documente care datează din vremea lui Ştefan cel Mare şi cărţi religioase. Deasemenea, manifestarea concentrează bunuri cu valoare de patrimoniu de la 4 din cele 7 biserici maramureşene şi de la mănăstirile bucovinene, care au fost incluse pe lista UNESCO.

Această expoziţie este realizată de Consiliul Judeţean Suceava în colaborare cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Complexul Muzeal Bucovina, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie şi Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Satmarului.


Intră acum și în grupul de