VIDEO Peste 450 de copii și tineri din Spania, Polonia, Rusia, Turcia și România au participat la Festivalul de folclor de la Vatra Dornei.Trofeul a fost adjudecat de Ansamblul Mugurelul-Mărgineanca


Intră acum și în grupul de

Peste 450 de copii și tineri din Spania, Polonia, Rusia, Turcia și România au participat de miercuri și până vineri, la Vatra Dornei, la Festivalul de Folclor pentru copii și tineret “Dorna, plai de joc și cântec”, aflat la a XII-a ediție.

Participanții, reprezentând 13 ansambluri folclorice, au evoluat pe scena amplasată în Parcul central din municipiul-stațiune.

Juriul competiției a fost prezidat de maestrul coregraf Marin Barbu, îndrăgitul nea Marin aflându-se pentru a treia oară in această ipostază la Vatra Dornei.

Trofeul festivalului a fost adjudecat de Ansamblul  MUGURELUL – MĂRGINEANCA, de la Clubul Copiilor Dorohoi.

De menționat este că din 2017 Festivalul este înscris în Comitetul Internațional de Organizare a Festivalurilor de Folclor, organizație afiliată UNESCO.

Urmăriți mai jos un material video realizat de Doru Bighiu în care puteți afla și opiniile prof. Vasile Moroșan – directorul Clubului Copiilor Vatra Dornei, prof univ.dr Eugenia Maria Pașca – vicepreședintele juriului – de la Universitatea Naționala de Arte „George Enescu” – Iași, maestrul coregraf  Marin Barbu, președinte de Onoare al CIOFF România, prof. coregraf Ștefan Coman – vicepreședinte CIOFF România – Managerul Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, Tulcea  și prof. Marcel Dupu – Ansamblul  MUGURELUL – MĂRGINEANCA – Clubul Copiilor Dorohoi.


Intră acum și în grupul de