“Serile Filmului German” la Suceava


Intră acum și în grupul de

Prima ediţie a “Serilor Filmului German” oferă iubitorilor de limbă şi cultură germană ocazia de a viziona o serie de filme germane de calitate. “Serile Filmului German” reprezintă un proiect iniţiat de Bezirk Schwaben, în colaborare cu Departamentul de Germanistică al Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava şi urmăreşte realizarea de evenimente bilunare dedicate filmului german, filmului ce aduce în discuţie teme sociale, culturale şi politice, filmului ce provoacă dezbateri şi căutări şi devine motiv pentru meditaţie asupra culturii germane.

Astfel, pe data de 28 aprilie 2009, la ora 18:00, în cadrul Casei Prieteniei, situată lângă Muzeul de Ştiinţe ale Naturii Suceava, va putea fi vizionat un nou film din această serie, “Die Reise”, în regia lui Markus Imhoof.

Drama politică „Die Reise” are la bază romanul autobiografic al lui Bernward Vesper, cu acelaşi nume. Prin intermediul acestui film, Markus Imhoof realizează o prezentare paralelă a poveştilor a două copilării. Pe de o parte este prezentată povestea fiului răpit de tatăl său, iar de cealaltă parte descoperim povestea copilăriei şi evoluţiei acestui tată, care, fiind în contradicţie cu tatăl său nazist, alunecă în sfera teroriştilor.

Această ecranizare scoate în evidenţă specificul aşa numitei generaţii din ‘68, o perioadă care a însemnat pentru Germania consolidarea democraţiei şi a constituit începutul distanţării reale faţă de dezastrul trecutului nazist.

Intrarea este liberă.


Intră acum și în grupul de