Celebra producţie cinematografică “Portocala mecanică” va fi difuzată la Music Pub


Intră acum și în grupul de

Cenaclul de Literatură şi Artă Tânără “Zidul de hârtie” continuă seria serilor de cinematecă organizate la mandarda Music Pub. Astfel, vineri, 8 mai a.c., începând cu ora 20.00, va fi difuzat celebrul film “Portocala mecanică”, în regia lui Stanley Kubrick.

“Portocala mecanică”, producţie realizată în anul 1971 de regizorul Stanley Kubrick, este o satiră ştiinţifico – fantastică, ecranizare a romanului cu acelaşi nume al lui Anthony Burgess, apărut în 1962. Din distribuţie fac parte Malcolm McDowell, Patrick Magee, Michael Bates, Warren Clarke, Adrienne Corri, Clive Francis, John Clive şi Aubrey Morris.

În film, Malcolm McDowell interpretează rolul carismaticului şi psihopatului delicvent Alex DeLarge ale cărui plăceri sunt muzica cultă, violul şi ultraviolenţa. El este liderul unei mici găşti de huligani, pe care îi numeşte “droogs”. Alex este naratorul filmului, iar naraţiunea se face în „Nadsat”, un argou contemporan adolescentin slav, engleză şi argouri alcătuite prin rime.

“Portocala mecanică trebuie să fie un manifest şi chiar o piedică asupra posibilităţii opţiunii. Eroul sau antieroul, Alex, este un tip foarte rău, dar răutatea sa nu este produsul unei condiţionări sociale sau genetice, ci propria sa problema, în care s-a angajat cu toata luciditatea”, a declarat în 1972 Anthony Burgess.


Intră acum și în grupul de