Unicul festival de pian la patru mâini din țară, Klavier Art Duo Festival, va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie la Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Casa de Cultură Rădăuți și Asociația Klavier ART organizează, în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2019, la Casa Municipală de Cultură din Rădăuți, cea de a treia ediție a unicului festival de pian la patru mâini din țară, Klavier Art Duo Festival.

Potrivit organizatorilor, în cele trei seri de concerte vor evolua renumite duo-uri pianistice din țară și invitați de peste hotare.

Festivalul se deschide în data de 29 noiembrie cu un recital susținut de duo-ul Corina Răducanu & Eugen Dumitrescu, care va prezenta un program alcătuit din Suitele Peer Gynt deEdvard Grieg și Poemele Simfonice Preludiile și Mazeppa de Franz Liszt.

Daria Tudor & Florian Mitrea sunt protagoniștii celui de-al doilea recital, din data de 30 noiembrie. Programul serii are lucrări de referință din perioada romantică și impresionistă din creația compozitorilor Piotr Ilici Ceaikovski, Serghei Rachmaninov, Maurice RAVEL și Claude Debussy. Cei doi pianiști, invitați din Germania și Marea Britanie, concertează pe marile scene ale lumii și predau la două dintre cele mai prestigioase universități – Universitatea de Arte din Berlin și Academia Regală din Londra.

Ultima seară a festivalului este dedicată Zilei Naționale a României. Pe scena Casei de Cultură din Rădăuți vor urca Ana Boldea & Marius Boldea, doi tineri muzicieni cu o bogată activitate concertistică, laureați la concursuri naționale și internaționale, alături de duo-urile Daria Tudor & Florian Mitrea și Corina Răducanu & Eugen Dumitrescu. Programul concertului din 1 decembrie cuprinde lucrări de George Enescu, Dinu Lipatti, Constantin Silvestri, Leon Klepper, Sabin Pautza, Felicia Donceanu și Dan Dediu.

Concertele din 29 noiembrie și 1 decembrie 2019 vor începe la ora 18:00,  iar cel din data de 30 noiembrie la ora 19:00.

Intrarea este liberă.


Intră acum și în grupul de