Moş Crăciun, Moş Gerilă, jucării, cărţi de poveşti, decoraţiuni pentru bradul de Crăciun, cutii de dulciuri, felicitări, globuri, instalaţii din perioada interbelică și comunistă, prezentate în expoziție la Muzeul de Istorie din Suceava


Intră acum și în grupul de

Sucevenii pot viziona până în 31 ianuarie 2020 o expoziție inedită la Muzeul de Istorie.

Sub genericul „Zăpezile de altădată” expoziția organizată de Muzeul Bucovinei şi Asociaţia Muzeul Jucăriilor din Bucureşti prezintă sute de obiecte din perioada 1900-1980 care au legătură cu Sărbătorile de Iarnă sunt prezentate într-o expoziție vernisată, joi, la Muzeul de Istorie din Suceava.

În expoziție sunt expuse  Moş Crăciun, Moş Gerilă, jucării, cărţi de poveşti, decoraţiuni pentru bradul de Crăciun, sănii, patine, cutii de dulciuri, felicitări, globuri, instalaţii.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a declarat că în expoziție merită de observat calitatea modului de prezentare a diverselor produse, în special  dulciurilel, dar și globuri, jucării, cărți, felicitări, mod care, astăzi nu mai există, a spus Ursu.

„E o expoziție care, în primul rând, aduce emoții legate de Sărbătorile de Iarnă din perioada interbelică și cea comunistă”, a spus Emil Ursu.

„Inginerii Cristian și Mihail Dumitru, pasionaţii colecţionari de la Asociaţia Muzeul Jucăriilor din București oferă publicului, pentru a doua oară în acest an, o expoziţie plină de bucurie, culoare, emoţii, nostalgii şi aduceri aminte pentru cei care au călătorit mai mult prin firul vieţii, dar şi de povești formidabile şi curiozităţi pentru cei mai mici”, menționează Muzeul Bucovinei.


Intră acum și în grupul de