Flutur: „Mă simt onorat să fiu între reprezentanţii Germaniei şi Franţei, părinţii fondatori ai UE”


Intră acum și în grupul de

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat, miercuri, că turneul de fotbal pentru juniori „4 regiuni pentru Europa”, care se desfăşoară în acest an la Cernăuţi şi la care participă echipe din Schwaben, Mayenne, Suceava şi Cernăuţi este o acţiune de întărire a relaţiilor între regiuni europene.

Reprezentanţii regiunilor Schwaben din Germania şi Mayenne din Franţa, au venit miercuri la Suceava de unde, cele trei delegaţii au plecat spre Cernăuţi unde se desfăşoară în acest an turneul de fotbal la care participă echipe de fotbal de juniori din cele patru regiuni partenere.

La întâlnirea cu delegaţiile germană şi franceză, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că se simte onorat să se afle între reprezentanţii statelor care au pus bazele Uniunii Europene. „Mă simt onorat să fiu între cei doi părinţi fondatori ai Uniunii Europene, Germania şi Franţa. Aveţi un copil în Estul Europei şi aţi venit la el”, a spus Flutur, care a subliniat importanţa cooperării europene şi în special sprijinul financiar primit de România din partea UE, amintind că numai în această săptămână judeţul Suceava semnează contracte în valoare de 8 milioane de euro din fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii.

La rândul său, preşedintele regiunii germane Schwaben, Jurgen Reichart, a arătat că a constatat în ultimii ani progrese semnificative în judeţul Suceava şi în România, în general. „Am fost prima dată aici în 1998, iar acum vin pentru a 12-a oară. Văd că ţara a intrat în viteză. E în contradicţie cu unii care consideră că lucrurile merg prea încet. Eu observ multe schimbări”, a spus Reichart.

De remarcat este că sâmbătă, la Suceava, va fi sărbătorită ziua regiunii Schwaben.


Intră acum și în grupul de