Pardău îi cere lui Nechifor să intervină pe lângă miniştrii PSD pentru sprijinirea comunităţilor locale


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, deputatul Dumitru Pardău, şi-a exprimat, miercuri, încrederea că deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, va interveni pe lângă ministrul PSD al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, astfel încât să fie alocate fonduri necesare finalizării construcţiilor începute la şcolile din judeţ, iar elevii să poată învăţa în condiţii normale.

Pardău a spus că apreciază interesul manifestat de deputatul PSD Cătălin Nechifor, care este şi prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD, pentru proiectele primăriilor din judeţul Suceava. „Datele statistice prezentate de acesta sunt binevenite, dar mai important ar fi sprijinul pe care domnul Nechifor ar putea să îl ofere primarilor, prin promovarea proiectelor acestora la ministerele PSD”, a spus Pardău.

Prim-vicepreşedintele PD-L Suceava a exemplificat cu situaţia şcolilor din judeţul Suceava unde s-au început lucrări, dar nu s-au mai primit bani pentru terminarea acestora. „Urmează o iarnă în care copiii vor învăţa în şcoli neîncălzite, fără toalete, fără acoperişuri, fără apă. Este o problemă pe care domnul deputat Nechifor ar putea să o rezolve cu doamna ministru Ecaterina Andronescu”, a spus Pardău.

El a subliniat că parlamentarii PD-L au tratat foarte serios găsirea de soluţii pentru finanţarea proiectelor primăriilor din judeţ, motiv pentru care, în permanenţă sunt în legătură cu autorităţile statului competente în acest domeniu. „Doresc să precizez că există şi alte tipuri de proiecte ale localităţilor, proiecte ce nu ţin de axa de finanțare pentru modernizarea satelor româneşti. Tocmai pentru că era de aşteptat ca sumele destinate finanţării proiectelor depuse pe axa 3.2.2. să fie limitate, noi i-am sfătuit pe primari să depună proiecte şi la alte autorităţi. Acest lucru s-a întâmplat, iar acum avem proiecte depuse, unele deja aprobate la Autoritatea Fondurilor pentru Mediu, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Ministerul Turismului, Ministerul Telecomunicaţiilor, Guvern, Ministerul Mediului, Apele Române, Consiliul Județean, Agenția Națională pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere, Ministerul Culturii și Cultelor, Compania Națională de Investiții”, a mai spus Pardău.

El a menţionat că aşa numitul program „Sapard românesc”, pe care Cătălin Nechifor îl sugerează, a fost un program înfiinţat de preşedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur când era în fruntea Ministerului Agriculturii. „Ne bucurăm că şi PSD apreciază utilitatea acestui program. Cam târziu. Consider interesul domnului deputat Nechifor pentru problemele primăriilor din judeţ a fi un început bun. Aştept momentul în care acesta va trece de la vorbe la fapte”, a conchis prim-vicepreşedintele PD-L Suceava.


Intră acum și în grupul de