Comunicat de presă

Cu privire la „interpelarea” d-lui deputat Bălan referitoare la activitatea Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii a Camerei Deputaţilor declar că, nu din vina mea şi nici din vina lor, primarii PSD din judeţul Suceava nu fac obiectul sesizărilor aflate în prezent în cercetare şi soluţionare la Comisie. Rugăm însă pe dl deputat să facă urgent cunoscute „abuzurile” de la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, desigur în ideea eradicărilor la fel de urgente. Acest lucru ar trebui să-i fie uşor de făcut având, conform propriilor declaraţii, un reprezentant al PD-L în Comisie.

Sunt dator să răspund şi celui care şi-a părăsit atribuţiile funcţiei de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava în favoarea activităţii de racolare a primarilor PSD prin metoda declaraţiilor de simpatie faţă de PD-L trase la copiator şi înmânate „în alb” celor vizaţi.

Dl Cadariu, iritat la culme de afirmaţiile mele cu privire la rectificarea bugetară, care în practica puterii locale s-a dovedit ”mumă” pentru localităţile cu primari PD-L sau cu primari care, într-o formă sau alta, şi-au dovedit simpatia, convertibilă în bani, pentru acelaşi PD-L şi „ciumă” pentru localităţile cu primari PSD aflate cu adevărat în situaţii financiare dificile.

Pentru „calmarea” iritaţiei d-lui vice, îl invit pe domnia sa ori pe alt reprezentant al puterii locale să mă însoţească în localităţile ce le consider a fi fost nedreptăţite şi să cântărim împreună, la faţa locului, într-o balanţă a realităţii, ce s-a promis în campania electorală şi ce s-a ales din acele promisiuni. Pentru că 400 de zile depăşesc orice perioadă de graţie omeneşte admisibilă şi cred că era timpul să se şi îndeplinească, măcar parţial dacă nu integral, cele promise.

În legătură cu direcţiile pe care dl vice are amabilitatea de a le sugera intervenţiilor mele în Parlament îi reamintesc faptul că, nu de mult, în judeţul Suceava, ministrul Agriculturii a prezentat un raport asupra modului în care a reuşit, în vremuri de criză, să plătească restanţele celor ce au girat conducerea ministerului în trecuta legislatură la capitolul „subvenţii”. Şi-l mai liniştesc pe dl iritat cu ştirea că se află în derulare o anchetă a Comisiei pentru agricultură a Camerei Deputaţilor la acelaşi minister, cu obiectivul de a releva cum a fost cheltuit banul public, în mandatele anterioare celui prezent, pe irigaţii şi îmbunătăţiri funciare de negăsit.

Deputat PSD,
Ioan Stan

loading...