Biroul de reprezentare a regiunii germane Schwaben, inaugurat la „Casa Prieteniei” din Suceava


Intră acum și în grupul de

Biroul de reprezentare a regiunii germane Schwaben la Suceava, care va funcţiona în incinta „Casei Prieteniei”, a fost inaugurat, sâmbătă, în prezenţa autorităţilor locale, a preşedintelui regiunii germane, Jurgen Reichart, şi a vicepreşedintelui regiunii franceze Mayenne, Jean Marc Alain.

Potrivit preşedintelui regiunii Schwaben, la 12 ani de la semnarea primului parteneriat între o regiune din vestul Europei (Schwaben) şi una din est (Suceava), se deschide şi primul birou de informare al regiunii germane la Suceava în spaţiul pus la dispoziţie de CJ Suceava într-o clădire unde funcţionează birourile de reprezentare ale regiunilor partenere. Reichart a ţinut să sublinieze importanţa înfiinţării la Suceava a unei Case internaţionale unde au birouri de reprezentare şi informare regiuni din Germania, Italia, Franţa, Ucraina sau Austria. „Europa va funcţiona dacă regiunile vor funcţiona împreună şi dacă oamenii din diferite regiuni ale Europei se vor cunoaşte mai bine”, a spus preşedintele regiunii Schwaben, care a menţionat că îşi propune ca în perioada următoare să fie realizat un parteneriat şi între o localitate din judeţul Suceava şi una din Schwaben.

Prezent la această inaugurare, vicepreşedintele regiunii franceze Mayenne, Jean Marc Alain, a anunţat că în cel mai scurt timp şi această regiune îşi va deschide un birou în această clădire, în spaţiul oferit de CJ Suceava, în „Casa Prieteniei” funcţionând deja un birou al Departamentului de Nord din Franţa.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că este onorat să participe la inaugurarea „ambasadei prieteniei” a Germaniei, prin regiunea Schwaben, în Suceava şi a mulţumit fostei conduceri a CJ Suceava pentru că a realizat acest parteneriat, dar şi pentru construcţia clădirii unde se înfiinţează birourile regiunilor europene partenere Sucevei.

Totodată, Flutur a spus că este încercat de un sentiment de bucurie că cei doi părinţi fondatori ai Uniunii Europene, Germania şi Franţa, sunt în vizită, prin reprezentanţii regiunilor Schwaben şi Mayenne, la copilul lor mai mic din UE, cu care au avut grijă să facă un parteneriat în urmă cu 12 ani. „Aştept ca toţi partenerii judeţului Suceava să-şi deschidă birouri în acest centru aşa cum şi Suceava aşteaptă să-şi deschidă birouri de reprezentare în regiunile partenere. Politica regională este politica viitorului în UE”, a spus Gheorghe Flutur.

El a mai arătat că în curând vor exista linii aeriene directe din Suceava spre Meiningen, în Germania şi spre Paris şi că distanţele dintre regiunile partenere se micşorează.

Regiunea germană Schwaben a organizat, sâmbătă, la Suceava, „Zilele Schwaben”, iar cu această ocazie s-au desfăşurat mai multe manifestări cu caracter cultural, dar şi gastronomic.


Intră acum și în grupul de