Scriitorul sucevean Norman Manea, promovat printr-un program de imagine iniţiat de Biblioteca Bucovinei I.G. Sbiera


Intră acum și în grupul de

“Suntem aici pentru a vorbi despre Norman Manea”, a afirmat scriitoarea Angela Furtună joi seară, în debutul primului eveniment care face parte din programul de imagine şi promovare a scriitorului sucevean mai sus amintit, iniţiat de Biblioteca Bucovinei I.G. Sbiera.

Pentru că anul acesta se împlinesc 40 de ani de la debutul editorial al celebrului scriitor, acesta a fost onorat în oraşul său natal printr-o suită de lecturi publice din operele care i-au adus o faimă internaţională incontestabilă şi l-au făcut să fie cel mai tradus scriitor român, în 20 de limbi străine.

Potrivit prezentatoarei evenimentului, Angela Furtună, deşi trăieşte în New York, Norman Manea continuă să scrie numai în limba română, pe care o numeşte patria sa. După ce a fost decorat în ultimii ani de toate forurile academice importante, autorul a primit recent şi titlul de Commandeur de l’Ordre des Arts et des Lettres al Legiunii de Onoare, acordat de Ministerul Culturii francez.

Evenimentele organizate în onoarea sa au debutat joi, începând cu ora 17:00, în Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei „I.G.Sbiera”.

Programul de lecturi publice din opera lui Norman Manea a fost însoţit de prezentări de carte şi de un fundal musical asigurat de momente celebre cu cu pianistul Glenn Gould, maestrul neîntrecut al interpretării muzicii de Bach.

Printre persoanele care au participat la această acţiune s-a numărat şi o jurnalistă din Italia, care a venit la Suceava special pentru a cunoaşte oraşul natal al celebrului scriitor. Mai mult, cei prezenţi în Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei „I.G.Sbiera” au avut parte şi de două concursuri, iniţiate de unul din sponsorii evenimentului, care au avut ca premii cărţi semnate de Norman Manea.

Evenimentul, organizat de Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera” în colaborare cu Consiliul Judeţean Suceava, va continua cu alte întâlniri, care vor avea ca suport viaţa şi opera suceveanului Norman Manea.


Intră acum și în grupul de