Balul Bobocilor USV 2009 – un bal “mare” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Balul Bobocilor al Universităţii sucevene “Ştefan cel Mare”, ediţia 2009, a fost un bal … “mare”, din prisma faptului că, deşi este greu de crezut, a durat cinci ore, mai exact, de la ora 19:50 până la ora 00:50. La aceste ore bune, pe care publicul le-a petrecut miercuri seara în sala de spectacol a Casei de Cultură din Suceava, se adaugă încă una, timpul scurs de la ora anunţării spectacolului şi începutul lui.

Balul studenţilor suceveni a debutat cu … o serie de greşeli de pronunţie şi exprimare, făcute de prezentatorii spectacolului, erori cauzate, credem noi, de emoţii şi oboseala acumulată în timpul repetiţiilor, asta dacă cei implicaţi în organizarea balului au făcut repetiţii înainte de marele spectacol.

Tot la începutul spectacolului, în scenă şi-a făcut apariţia un “tovarăş” student, personaj care a ilustrat imaginea din trecut a universităţii şi care a făcut trimitere la tema din acest an a evenimentului, “Paralela dintre trecut şi prezent”, de altfel, singurul moment al serii care a evidenţiat tema balului. Programul a continuat cu un moment coregrafic care a reuşit să îi impresioneze pe cei prezenţi, prin mişcările executate impecabil şi fundalul sonor bine ales.

Bineînţeles, din program nu a lipsit mult aşteptatul concurs de Miss şi Mister Boboc. Cei 20 de concurenţi studenţi, zece fete şi zece băieţi, şi-au făcut pentru prima dată apariţia în scenă, pentru a se prezenta. A urmat apoi proba de aptitudini, denumită “Special Talent”, prilej cu care candidaţii la râvnitele titluri au cântat, au dansat, au jucat teatru sau au prezentat momente de umor, mai mult sau mai puţin reuşite, în funcţie de talent şi pregătire. Pentru a captiva şi amuza publicul, câteva tinere concurente au ales să interpreteze roluri de “divă”, precum: Simona Sensual, Marinela Niţu, Naomi, Sexy Brăileanca etc.

Tot miercuri seară, pe scena Casei de Cultură au urcat câţiva elevi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, care au prezentat un moment artistic dedicat regretatului Michael Jackson. Nu a lipsit nici street-dance-ul, trupa de dans suceveană D&G reuşind să ofere celor aproximativ o mie de spectatori prezenţi în sală câteva minute de antren.

Una dintre prezentatoarele spectacolului, Mihaela Grosu, a ţinut să îşi evidenţieze talentul prin interpretarea melodiei “Un ocean de ai fi”, a binecunoscutei cântăreţe Andra. Din cauză că, de-a lungul serii, tânăra a lăsat de dorit în privinţa aptitudinilor de prezentatoare, momentul muzical a părut mult mai apreciat de public.

Spectatorii i-au ascultat şi pe Lucian Dragotă si Otilia, care au interpretat două melodii, cea de-a doua, “Ana”, fiind piesa pe care cei doi se pregătesc să o lanseze.

A urmat proba de seară a concursului de Miss şi Mister Boboc 2009, prilej cu care cei 20 de boboci au intrat din nou în scenă pentru a-şi etala ţinutele şi, totodată, pentru a trece printr-o altă probă de “foc”, cea de isteţime, care a presupus gândire practică. De această dată concurenţii au putut să demonstreze juriului şi publicului capacitatea de a se confrunta şi de a rezolva o serie de situaţii dificile.

Proba a fost continuată cu un moment deosebit, care a salvat oarecum situaţia creată de programul balului. Pe scena Casei de Cultură a urcat tânărul folk-ist sucevean Mihai Boicu, care a interpretat câteva melodii, spre bucuria celor prezenţi. “Fată de crâşmă cu manele”, binecunoscuta piesă a lui Emeric Imre şi câteva compoziţii proprii au smuls din partea publicului mai multe aplauze decât s-au auzit pe tot parcursul spectacolului. Entuziasmaţi de acest moment reuşit, sucevenii cereau insistent continuarea recitalului, care, spre satisfacţia lor, a durat mai mult decât era planificat.

Programul a continuat cu o altă probă în cadrul consursului, cea de dans, moment în care concurenţii şi-au demonstrat abilităţile, dansând un frumos vals.

Publicul a avut parte şi de câteva numere de magie, doi băieţi din Botoşani exercitându-şi “puterile” prin intermediul câtorva trucuri de iluzionism.
După magicieni au intrat în scenă sucevenii de la Deep System, încercând să animeze atmosfera cu ritmuri clubbing, fiind “acompaniaţi” şi de trei băieţi care, pentru câteva minute, “s-au jucat cu focul”, spre deliciul publicului sucevean.

După Deep System a intrat în scenă invitatul special al serii, mult aşteptatul Connect-R, împreună cu cei patru dansatori ai săi, acest moment constituind un prilej de bucurie pentru fanele sucevence care au petrecut 5 ore în sala de spectacol pentru a-l vedea. Îndrăgitul interpret şi-a început recitalul cu piesa “Burning Love”, ritmurile acesteia reuşind să dezmorţească publicul. Hit-ul “Nu îţi pierde dragostea” a fermecat de-a dreptul audienţa, îndrăgita vedetă reuşind să le atragă la spectacol până şi pe doamnele care se ocupă cu menţinerea curăţeniei în sala de spectacole, care la acea oră târzie, încă se aflau la muncă şi au decis să tragă cu ochiul la adorata vedeta masculina.

Recitalul a continuat cu alte hit-uri semnate Connect-R, publicul prezent în sală, dar mai ales domnişoarele, cântând şi dansând alături de acesta până la finalul show-ului.

Marele bal, organizat şi în acest an de portalul TuSiRomania.ro, s-a incheiat cu anuntarea câştigătorilor titlurilor de Miss şi Mister Boboc USV 2009, moment în care majoritatea persoanelor din public deja părăsiseră sala de spectacol.

Conform notelor juriului, câştigătorii din acest an sunt: Miss şi Mister Boboc – Andreea Florea şi Alexandru Duţuc, Locul I – Anca Cioltan şi Gabriel Râşca, Locul II – Alexandra Ursulinschi şi Ionuţ Donisan, Locul III – Valentina Bijoc şi Andrei Trisciuc şi Miss şi Mister TuSiRomania – Anca Crăciun şi Andrei Zlei.

Aşa cum spuneam la începutul materialului, balul USV de anul acesta a fost unul “mare”, din mai multe motive. Unul ar fi durata spectacolului, deja amintită, care a luat prin surprindere pe toată lumea.

Cei care au fost, ştiu, cei care nu au fost, nu au pierdut nimic.


Intră acum și în grupul de