Peste 50 de școli din județul Suceava vor celebra Ziua europeană a sportului școlar 2020 prin crosuri, jocuri de mișcare, flash-mob-uri, jocuri sportive adaptate sau drumeții


Intră acum și în grupul de

În data de 25 septembrie 2020 se va sărbători la nivel european Ziua Europeană a Sportului Școlar. Aceste eveniment este destinat unităților de învățământ, indiferent de nivelul acestora, care promovează activitatea fizică pentru educarea copiilor și tinerilor.

Astfel, peste 400 de grădinițe, școli gimnaziale și licee din țară, dintre care peste 50 din județul Suceava, se vor alătura acestui proiect și vor celebra această zi prin crosuri, jocuri de mișcare, flash-mob-uri, jocuri sportive adaptate sau drumeții. Școlile provin atât din mediul rural cât și din cel urban, din toate Cercurile Metodice, acțiunile fiind în general coordonate de profesorii de educație fizică și sport, potrivit Asociației Județeane Sportul pentru Toți Suceava.

La nivel național evenimentul este promovat și organizat de Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava în colaborare cu colegi din Asociațiile Județene Sportul pentru Toți din țară.

Evenimentul face parte din Săptămâna Europeană a Sportului, 23-30 septembrie, celebrată de Comisia Europeană sub sloganul #BEACTIVE.

Ținând cont de deciziile oficiale ale guvernului și ale autorităților locale din fiecare județ în ceea ce privește regulile de respectat privind pandemia dar și alegerile locale din 27.09, unitățile școlare au decis să desfășoare aceste activități în perioada 23-25 septembrie 2020, în condiții de maximă siguranță pentru elevi și cadrele didactice, a precizat sursa citată.


Intră acum și în grupul de