Muzeul Național al Bucovinei organizează excursii online la Cetatea de Scaun a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Muzeul Național al Bucovinei organizează excursii virtuale pentru elevi la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Concret, cu ajutorul aplicației ZOOM, un muzeograf ghidează elevii prin încăperile cetății și oferă, în timp real, informații inedite și răspunsuri rapide la întrebările participanților.

„Ideea ne-a venit la sfârșitul lunii mai, atunci când, folosind aplicația ZOOM, am adus copii din Suceava și Hunedoara ”împreună”,  în timp real,  prezentându-le Cetatea de Scaun a Sucevei. Plecând de la această plăcută experiență, propunem cadrelor didactice care folosesc aplicația ZOOM o altă modalitate de a „vizita”, împreună cu toată clasa, Cetatea de Scaun,” se arată într-un comunicat al MNB.

Cum va funcționa?

Pentru a participa la activitate este nevoie de aplicația ZOOM, dar și de programare pentru a putea primi link-ul întâlnirii, precum și parola, cu care vă veți putea conecta.

Copiii, din fața calculatorului, pot vizita Cetatea de Scaun a Sucevei cu ajutorul muzeografului care, folosind un dispozitiv smart, îi va ghida prin încăperile cetății. Copii vor primi informații despre istoria acestui monument istoric, muzeograful îi va „conduce” prin cetate până în curtea interioară, le va arăta orașul Suceava așa cum se vede de pe terasele cetății, îi va provoca pe copii la discuții și le va răspunde la întrebări, precizează sursa citată.

La finalul vizitei on line, cadrele didactice vor primi materiale (teste, rebusuri, fișe de lucru), cu care, prin joc și învățare, copiii să-și completeze cunoștințele nou dobândite. Acestea pot fi descărcate și de pe pagina de facebook a cetății: Cetatea de Scaun a Sucevei – Suceava Princely Fortress.

Cum se pot face programări?

Cadrele didactice interesate de acest mod de a descoperi tainele Cetății de Scaun a Sucevei împreună cu elevii, se pot programa la numărul de telefon 0784 – 275644, sau pe adresa de email: [email protected]. Veți primi un email de confirmare, care conține invitația pentru întâlnire și parola pentru a vă putea conecta.

Aceste tururi ghidate virtuale oferă posibilitatea cadrelor didactice de a realiza unele lecții de istorie într-un mod interactiv.

Activitățile educaționale se desfășoară de luni până vineri.


Intră acum și în grupul de