“Alchimistul culorilor”, maestrul Aurelian Antal si discipola sa, Doinita Andronic, expun la City Gallery


Intră acum și în grupul de

La vernisajul expoziţiei de artă plastică “Iconul din suflet”, semnată de maestrul Aurelian Antal şi Doiniţa Andronic, care a avut loc miercuri seară, galeria de artă “City Gallery” din incinta Shopping City Suceava a fost plină, lucru care dovedeşte valoarea şi recunoaşterea de care se bucură artiştii expozanţi.

Expoziţia a fost vernisată de suceveanul, artist la rândul său, Iulian Asimionesei şi scriitorul dorohoian Ciprian Voloc, care au avut numai cuvinte de laudă la adresa lucrărilor expuse şi a creatorilor lor, artiştii Aurelian Antal şi Doiniţa Andronic.

“Expoziţia care poartă pecetea spirituală a nordului românesc”, aşa cum a denumit-o Ciprian Voloc, a oferit publicului prezent o escapadă într-o lume a frumosului, a spiritualului, prin intermediul icoanelor şi vitraliilor realizate de Doiniţa Andronic şi prin intermediul extraordinarelor lucrări ale maestrului Aurelian Antal.

Aşadar, cei care nu au vizionat încă lucrările sunt aşteptaţi la City Gallery, pentru a admira “minunăţiile care prezintă lumea aşa cum este ea” şi pentru “a se lăsa hipnotizaţi de suprafeţele picturale”. Descrierea îi aparţine artistului plastic Iulian Asimionesei.

Maestrul Aurelian Antal a revoluţionat tehnica picturii, lucrările sale fiind realizate pe suport metalic semipreţios şi preţios (foiţe de aur, de argint, de cupru, de platină, etc) peste care artistul aplică reactivi chimici şi solvenţi organici, creînd culorile, prin intermediul reacţiilor chimice adiacente, finalizând cu cerneluri şi tuşuri cu ingrediente chimice. Artistul este supranumit şi “alchimistul culorilor”. Tot el a creat lucrarea monumentală “O altfel de masă a tăcerii”, amplasată la Cholet, în Franţa, cu prilejul sărbătorilor bicentenare ale Revoluţiei Franceze (1993).


Intră acum și în grupul de