Gala Voluntariatului dedicat nonviolentei, la Shopping City Suceava!


Intră acum și în grupul de

Sărbătorirea, în data de 22 februarie, a Zilei Mondiale a Cercetăşiei oferă poliţiştilor de prevenire şi cercetaşilor suceveni un bun prilej de a organiza o Gală a Voluntariatului dedicat nonviolenţei.

La doi ani de la semnarea parteneriatului de colaborare, poliţiştii suceveni şi cercetaşii centrului local, cu sprijinul partenerilor de la Shopping City Suceava, vin în faţa sucevenilor pentru a prezenta rezultatele unei cooperări bazate pe respect reciproc şi promovare a valorilor sociale reale. Acţiuni umanitare, tabere tematice, evenimente cultural – artistice de promovare a spiritului nonviolent, sunt câteva din lucrurile realizate în spiritul unei comuniuni promovate prin parteneriatul public-privat.

Evenimentul se va desfăşura duminică, la City Gallery din incinta Shopping City Suceava, începând cu orele 12:00.

Activităţile se vor constitui din prezentări ale retrospectivei acţiunilor de bune practici desfăşurate în anul 2009, fiind completate de talentul a peste 80 de copii care vor susţine momente artistice (scenete de teatru, obiceiuri cercetăşeşti, momente muzicale). La activităţi vor participa peste 200 de persoane (părinţi şi copii) , membri ai organizaţiilor cercetăşeşti din Suceava, Vama şi Liteni.

Organizatorii anunţă că gala se va încheia cu lansarea revistei ,,Scriind o poveste la Moldoviţa”, material prefaţat de reprezentantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, inspector de poliţie Epureanu Ionuţ şi tipărit cu sprijinul Shopping City Suceava.

„Copilăria înseamnă inocenţă şi joc; adolescenţa este curiozitate şi entuziasm. Sunt perioade, ani şi simţiri pe care la maturitate le căutăm în zadar bântuiţi de sentimentul unui ,,deja vu” sâcâitor.
Să încercăm să le inducem copiilor dragostea pentru natură, pentru frumos, pentru sport şi artă. Să-i familiarizăm cu spiritul de echipă şi competiţia. Să-i unim în faţa pericolelor, a violenţei şi criminalităţii. Să le creăm condiţiile de dezvoltare, afirmare şi performanţă.

Să le oferim premisele unei maturităţi depline cu satisfacţia unei copilării stăpânite de exuberanţă şi bucurie. Să fim în permanenţă alături de ei, să furăm din puritatea şi energia lor debordantă şi să le dezvăluim în cuvinte meşteşugite poveştile noastre de viaţă…

Să începem însă, întotdeauna, prin a-i asculta pe ei, să învăţăm să avem răbdarea şi disponibilitatea de a asculta poveştile lor.

Să începem, aşadar, cu poveştile de la Moldoviţa…”, este îndemnul organizatorilor.

Sucevenii sunt aşteptaţi la acest eveniment pentru a încerca, împreună cu organizatorii, o abordare diferită, din perspectivă preventivă, a tot ceea ce înseamnă victimizare şi pericol pentru tineri.


Intră acum și în grupul de