DSP Suceava cere deblocarea posturilor de medici urgentisti si de ambulantieri


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a cerut din nou ministerului personal în plus pentru serviciile de urgenţă din spitale şi pentru Ambulanţă, iar ministerul a promis că va debloca câteva posturi pe care le va scoate la concurs, dar numai după ce va analiza situaţia fiecărui judeţ în parte. Şeful DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat vineri că la videoconferinţa cu reprezentanţii ministerului, desfăşurată cu o zi înainte s-a discutat numai problema personalului insuficient de la serviciile de urgenţă spitalicească şi prespitalicească, fiecare judeţ solicitând un anumit număr de posturi.

Astfel, DSP Suceava a solicitat 5 posturi de medici urgentişti, un medic pediatru şi 5 posturi de asistente, pentru Unitatea Primire Urgenţe de la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 20 de posturi de şofer, 10 medici şi 20 de asistente, pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA), câte un medic la centrele de primire a urgenţelor de la spitalele din Câmpulung şi Rădăuţi, unde este nevoie de un urgentist, respectiv un medic de familie.

„Judeţe mai mici au cerut şi mai multe ambulanţe şi număr de oameni dublu. Ni s-a spus că ministerul va analiza situaţia la fiecare judeţ în parte în funcţie de teritoriu, de populaţie şi de cât personal există, şi apoi va decide”, a precizat Alexandru Lăzăreanu.

Serviciile menţionate se confruntă demult cu nevoie acută de personal, în special UPU Suceava, unde, din cei 5 medici urgentişti existenţi în total, doi vor pleca să lucreze în străinătate. Situaţie dificilă din cauza lipsei de personal este şi la Serviciul de Ambulanţă, unde există pericolul ca maşinile performante pe care le va trimite ministerul să devină „bibelouri în curte”, neavând cine să le folosească, a spus şeful DSP. Acesta a mai menţionat că la SJA există 124 de asistenţi iar conform normelor ar trebui să fie 240.


Intră acum și în grupul de