O noua productie cinematografica, “Podul”, va rula la Casa Prieteniei din Suceava


Intră acum și în grupul de

Sucevenii iubitori de limba germană au ocazia de a viziona luni, începând cu ora 18:00, un nou film german, “Die Brücke” (Podul) în regia lui Bernhard Wicki. Evenimentul va avea loc la Casa Prieteniei din Suceava şi este organizat de Biroul Informaţional al Regiunii Schwaben.

“Die Brücke” este un film german de război din anul 1959. Acţiunea se bazează pe romanul autobiografic cu acelaşi nume al lui Manfred Gregor, prin intermediul căruia autorul şi-a descris şi publicat propriile trăiri şi experienţe din timpul războiului. Filmul oferă spectatorilor ocazia de a descoperi Germania anului 1945 cu scurt timp înainte de încheierea războiului.
Filmul prezintă entuziasmul şi devotamentul patriotic a şapte tineri, care primesc ordinul de a apăra un pod de atacul trupelor americane.

Această producţie cinematografică este o oglindire a realităţii istorice germane, fiind o ocazie desăvârşită de a cunoaşte atât realitatea obiectivă a războiului cât şi pe cea subiectivă, reprezentată de trăirile şi emoţiile puternice ale celor implicaţi în acest război.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Departamentul de Germanistică al Universităţii “Stefan cel Mare” din Suceava şi face parte din proiectul “Serile Filmului German”.


Intră acum și în grupul de