Senatorul Orest Onofrei ii cere lui Boc sa le puna ministrilor „botnita”


Intră acum și în grupul de

Premierul Emil Boc ar trebui să nu mai lase miniştrii să vorbească „de capul lor” pe subiecte care nu sunt asumate nici de PD-L şi nici de Guvern, a declarat vineri prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, care consideră că asemenea declaraţii afectează atât imaginea PD-L şi actul de guvernare. „Asemenea acţiuni atentează la coerenţa actului de guvernare şi afectează grav imaginea partidului de guvernământ”, a explicat senatorul Orest Onofrei.

Propunerea senatorului sucevean survine declaraţiei făcute vineri de către ministrului Muncii, Mihai Şeitan, potrivit căreia este în lucru un proiect de act normativ prin care alocaţiile de stat pentru copii să nu mai fie acordate celor care provin din familii cu venituri mari.

Onofrei a apreciat că este lipsă de seriozitate ca un proiect de lege, un proiect de Ordonanţă de Guvern sau un proiect de Hotărâre de Guvern să fie întâi dezbătute în public fără să existe o viziune clară asupra scopului proiectului respectiv. „Nu cred că este corect să fie lăsaţi toţi miniştrii să gândească cu voce tare, iar apoi primul ministru să repare ceea ce au comis unii, fără să aibă gir politic sau să fie o decizie în Guvern”, a spus senatorul PD-L.

El a menţionat că ministrul Muncii trebuia să ştie că asemenea iniţiative au mai fost discutate în Parlament, unele dintre acestea iniţiate de parlamentari, care au fost însă respinse pe motiv că alocaţia este un drept al copilului şi nu al părinţilor. „Din punct de vedere tehnic, este foarte greu de aplicat un asemenea act normativ în condiţiile în care veniturile părinţilor sunt fluctuante şi mai ales, în perioadă de criză, când părinţii, chiar cu venituri mari, îşi pierd serviciul”, a spus senatorul PD-L.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, vineri, că este în lucru un proiect de act normativ prin care alocaţiile de stat pentru copii să nu mai fie acordate celor care provin din familii cu venituri mari, el precizând că nu a fost încă stabilit plafonul de la care alocaţiile să nu mai fie date. Ministrul Mihai Şeitan a precizat că ministerul intenţionează să plafoneze şi acordarea tuturor prestaţiilor sociale, astfel încât doar persoanele care au realmente nevoie de ajutor să beneficieze de acesta.


Intră acum și în grupul de