Expozitia „Bucovina in documente si imagini de epoca”, la sediul IPJ Suceava


Intră acum și în grupul de

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a fost deschisă miercuri expoziţia intitulată „Bucovina în documente şi imagini de epocă, sfârşitul secolului XIX – începutul secolului XX”, organizată în colaborare cu Arhivele Naţionale. Potrivit organizatorilor, evenimentul a fost realizat cu scopul de a prezenta publicului imagini şi documente de epocă mai puţin cunoscute, înfăţişând Bucovina la sfârşitul secolului XIX – începutul secolului XX.

Din multitudinea de documente existente în Arhivele Naţionale Suceava, au fost selectate imagini şi documente care prin formă şi conţinut sunt reprezentative pentru a ilustra aspecte din organizarea edilitară şi administrativă a Bucovinei în acest interval de timp, edificii, pieţe, parcuri monumente publice şi culturale, biserici, vederi de epocă şi cărţi poştale.

De asemenea, o parte a documentelor expuse înfăţişează momente din timpul primului război mondial în Bucovina, precum şi momentul Unirii Bucovinei cu România în 1918.

Sunt prezentate şi o parte a lucrărilor în acuarelă a pictorului Franz Xaver Knapp – album cu vederi din Bucovina (realizat în 1857 şi publicat la Viena în 1974).

Documentele şi imaginile incluse în expoziţie sub formă de fotocopii provin în principal din fondurile arhivistice păstrate la Arhivele Naţionale Suceava : Primăria Oraşului Suceava, Colecţia de documente, Colecţia de fotografii, Mitropolia Bucovinei şi Inspectoratul Cadastral al Bucovinei.

Concepţia organizării expoziţiei şi a catalogului „BUCOVINA ÎN DOCUMENTE ŞI IMAGINI DE EPOCĂ” aparţine colectivului de arhivişti din cadrul Arhivelor Naţionale Suceava.


Intră acum și în grupul de