Campanie de promovare a sanatatii, aratata cu degetul (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Realizatorii de proiecte au ajuns să se critice între ei, şi să arate cu degetul spre campaniile nereuşite. Aşa s-a întâmplat în cadrul mesei rotunde organizată la Prefectura Suceava, cu tema „Parteneri pentru sănătate: cum să investim în păstrarea sănătăţii populaţiei judeţului nostru”. Ministerul Sănătăţii prin Direcţia de Sănătate Publică Suceava, derulează în judeţ proiectul „Creşterea accesului la servicii de prevenţie medicală primară pentru copiii şi adolescenţii din România. Alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică în rândul copiilor şi adolescenţilor din România”, finanţat de Guvernul Norvegiei.

„Vrem să vă lansăm acest plan ce trebuie să fie cuprins în strategia durabilă a judeţul, într-un interval de timp. Peste jumătate de an vrem să vedem că Prefectura, Consiliul Judeţean sprijină Direcţie de Sănătate Publică Suceava la nivelul strategiei judeţene. Nu vrem să fie un proiect din acelea care nu duc la o ameliorare în starea de sănătate”, a declarat dr. Cristina Vladu, lider de proiect. Aceasta a dat ca exemplu de proiect fără indicatori de performanţă, proiectul de Campanie antifumat, din ultima parte a anului 2008 în care Mihaela Rădulescu apare aproape dezbrăcată.

„A fost contractată o firmă aleasă prin licitaţie şi a apărut doamna Rădulescu pe toţi pereţii. În acel moment toţi întrebam ce efect are şi am încercat să vedem finalitatea. Au fost numeroase discuţii, dar pentru mine punctul cheie a fost când managerul acelui proiect a fost întrebat câte telefoane s-au primit, în plus la Institutul Naţional de Pneumologie prof. Dr. Marius Nasta pentru că doamna Rădulescu a fost pe toţi pereţii, şi s-a uitat la mine cu nişte ochi mari. Acel proiect nu avea un indicator, nu era ceva ce trebuia urmărit prin el. Dacă noi facem campanii şi vrem un rezultat pe starea de sănătate şi vrem să generăm o schimbare atunci trebuie să ştim ce facem , să monitorizăm. Acolo obiectivul era să dea telefoane şi să primească consiliere de la un psiholog. La final nu ştiau câte telefoane au primit”, a afirmat dr. Cristina Vladu.

Sloganul campaniei era „Fumatul chiar este singura ta plăcere?” şi a provocat reacţii controversate.
Artista şi-a oferit gratuit serviciile, mai mult a contribuit cu 12 000 de euro din propriul buzunar, pentru a finanţa o parte din cheltuielile de producţie.


Intră acum și în grupul de