„Cele 4 dimensiuni ale feminitatii romanesti”, din perspectiva a 7 coautoare sucevence


Intră acum și în grupul de

„Cele 4 dimensiuni ale feminităţii româneşti”, carte care cuprinde reflecţiile a 73 de femei de succes din România, va fi lansată luni, la Suceava la Galeria Shopping City, în prezenţa Monicăi Tatoiu, coordonatoarea volumului, a celor 7 coautoare din Suceava, care au semnat în el, şi a altor invitaţi. Grupul autoarelor de la Suceava a fost şi cel mai mare din ţară, fiind format din dr. Irina Badrajan, medic de medicină generală, Angela Furtună, scriitoare, Cristina Iacob, managerul Librăriei „Cărtureşti” din Suceava, Lorelai Mironescu, specialist marketing, Lucia Puşcaşu, artist plastic, Elena Brânduşa Steiciuc, prof. univ. dr. titular, şi Angela Zarojanu, subprefect de Suceava.

Cartea îşi propune „să aducă în faţa publicului cititor modele de gândire feminină contemporană” .

„Ideea cărţii a pornit din partea Monicăi Tatoiu care e o feministă convinsă. Ea a făcut un turneu prin oraşe din ţară şi a stabilit grupul de femei care s-au arătat disponibile să-şi ofere părerile despre cele 4 dimensiuni ale feminităţii la români. În decursul a 6 luni am trimis fiecare un comentariu. A fost o experienţă interesantă pentru noi care nu suntem în sfera literară. Trebuia să exprimăm, cât mai sincer, reflecţii despre o experienţă de viaţă, trecute prin filtrul nostru. Mi-a plăcut această provocare”, a precizat dr. Badrajan.

Autoarele abordează patru probleme: Eu cu mine încotro ?, Eu cu restul lumii, eu cu cei dinafara mea, Eu cu profesiunea mea, care dintre ele? şi Eu cu Creatorul.
În afară de Suceava lansări mai sunt programate şi la Iaşi, Bacău, Sibiu, Braşov, Miercurea-Ciuc, Baia Mare şi Constanţa.

Cartea cuprinde confesiunile – reflecţii despre viaţă, carieră, dragoste, credinţă a 73 de femei de meserii foarte diferite – economiste, jurnaliste, femei-politician, sportive, cadre didactice, psihologi etc.


Intră acum și în grupul de