Dezbatere, de Ziua Europei, la Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia (GIRB) organizează vineri, 7 mai, de la ora 11:00, o dezbatere cu genericul „România între Vest şi Est”, dedicată Zilei Europei. Evenimentul se va desfăşura în Sala Mare a Observatorului Astronomic din cadrul Universităţii „Stefan cel Mare” Suceava.

La dezbatere vor participa studenţi din anul I, de la Facultatea de Istorie şi Geografie şi de la Facultatea de Litere şi Stiinţe ale Comunicării. Împărţiţi în patru echipe, aceştia vor dezbate o serie de subiecte de actualitate, printre care: avantajele şi dezavantajele aderării României la Uniunea Europeană, geopolitica României în context european, relaţiile României cu Rusia şi necesitatea integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

În acelaşi context, pe parcursul zilei de joi, a avut loc o întâlnire şi în sala Ciprian Porumbescu din cadrul Prefecturii judeţului Suceava La masa discuţiilor s-au reunit atât reprezentanţi ale autorităţilor locale şi judeţene cât şi ai structurilor de poliţie, pompieri, instituţii descentralizate sau ONG-uri sucevene.

Subiectele abordate au făcut referire tot la importanţa Zilei Europei, dar mai ales a bunei funcţionări a Uniunii Europene şi câştigul ţării noastre obţinut după aderare , discuţiile fiind coordonate de subprefect Angela Zarojanu.


Intră acum și în grupul de