Episcopul de Iași, PS Iosif Păuleț, invită creștinii și în acest an la pelerinajul de la sanctuarul Maicii Domnului de la Cacica


Intră acum și în grupul de

Episcopul de Iași, PS Iosif Păuleț, a transmis o scrisoare pastorală intitulată „În jurul lui Isus şi a Mamei sale la Cacica” în care invită creștinii și în acest an să participe la pelerinajul de la Cacica prilejuit de Sărbătorea Adormirea Maicii Domnului.

„Doresc să vă invit şi anul acesta la pelerinajul care va avea loc la sanctuarul Maicii Domnului de la Cacica. Să ne strângem cu toţii – preoţi, persoane consacrate, copii, tineri, adulţi de toate vârstele – în jurul lui Isus şi a Mamei sale pentru a ne odihni puţin!”, a arătat episcopul de Iași.

Potrivit PS Păuleț, acolo, împreună cu ceilalţi fraţi ai noştri, există posibilitatea să fie trăite adevărate momente de înălţare sufletească.

„Adunaţi în jurul altarului, vom experimenta prezenţa milostivă a lui Isus în mijlocul nostru şi vom simţi mai pregnant ocrotirea Mamei noastre cereşti. Împăcaţi cu Dumnezeu prin sacramentul Spovezii, vom regăsi pacea şi liniştea de care avem nevoie pentru a ne continua cu perseverenţă pelerinajul nostru pe acest pământ. Aprofundând exemplul de credinţă al Sfintei Fecioare, vom învăţa şi noi să privim istoria cu ochii lui Dumnezeu, într-un orizont de speranţă şi de încredere, conştienţi fiind că Domnul nu ne abandonează niciodată. Invocând ocrotirea Sfintei Fecioare Maria, să ne străduim cu toţii să o imităm în urmarea lui Cristos! Ea, Maica Speranţei, să ne fie alături şi să ne ocrotească prin iubirea sa maternă, ajutându-ne să rămânem mereu pe drumul cel bun! ”, a transmis episcopul de Iași.


Intră acum și în grupul de