31 mai 2010- Ziua Mondiala fara Tutun


Intră acum și în grupul de

Ca în fiecare an, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava a marcat pe 31 mai „Ziua Mondială fără tutun” prin evenimente specifice de sensibilizare a populaţiei privind beneficiile unui stil de viaţă sănătos. „În acest an Organizaţia Mondială a Sănătăţii a ales tema „Diferenţele de gen şi consumul de tutun cu accent pe publicitatea adresată femeilor”. Campania atrage atenţia în mod special asupra efectelor nocive ale tutunului în rândul populaţiei de sex feminin. Aproximativ 1 miliard de femei sunt fumătoare, ceea ce reprezintă 20% dintre fumători. Datele din 151 de ţări arată că aproximativ 7% din adolescente fumează spre deosebire de 12% din adolescenţi, iar în unele ţări se înregistrează procente egale. Logo-ul pentru această campanie este „Chic, stil, sex-appeal?….Doar fum!!!”, a precizat coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava, Angelica Cîmpan.

Această instituţie alături de partenerii săi -Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul Şcolar Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Suceava, Inspectoratul de Poliţie Suceava, Direcţia pentru Tineret Suceava, Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava a demarat o serie de activităţi de prevenire a consumului de tutun în şcoală şi comunitate.

Au fost realizate expoziţii de desene cu tematica antifumat, activităţi de prevenire în şcoli, concurs de dans- Iulius Mall organizat în parteneriat cu Palatul Copiilor Suceava, o campanie stradală, dezbateri, Campania „Un mar pentru o ţigară”.


Intră acum și în grupul de