Radu Valahu’ prezinta “Festivalul Taietorilor de Lemne” de la Iulius Mall Suceava


Intră acum și în grupul de

Sâmbătă şi duminică, la Iulius Mall Suceava se vor tăia lemne! În parcarea complexului comercial sucevean va avea loc o preselecţie regională de lumberjack (tăietori de lemne), prilej cu care participanţii, din Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Bacău, înarmaţi de Stihl, se vor întrece în demonstraţii, la “Festivalul Tăietorilor de Lemne”, pentru calificarea în lotul naţional de Timbersport, care va participa, în toamnă, în Austria, la Campionatul Mondial al Tăietorilor de Lemne.

Evenimentul va fi prezentat de binecunoscutul Radu Valahu’, care anul trecut a prezentat la Suceava “Festivalul Oamenilor Puternici”, un eveniment similar celui care va avea loc în weekend, organizat tot de Clubul Sportiv “Nord Arena”, care a inclus şi un concurs destinat celor mai pricepuţi tăietori de lemne.

Astfel, participanţii la concursul de tăiat lemne organizat vara trecută, câţiva oameni simpli, numiţi de organizatori “oameni de esenţă tare”, au demonstrat că probele nu i-au pus în dificultate, aceştia îndeplinind cu uşurinţă sarcinile prevăzute de concurs. Exerciţiul aproape zilnic şi tehnica folosită au făcut ca tăierea unui buştean cu drujba sau cu toporul să nu reprezinte o dificultate pentru cei 16 concurenţi.

În urma “luptei” contra cronometru, primii patru participanţi care au obţinut cel mai bun timp, au câştigat câte o drujbă în valoare de aproximativ 2000 lei. Câştigătorul locului I a fost Vasile Dolhăscu din comuna suceveană Frumosu, locul II a mers către Constantin Ipate din Berchişeşti, locul III către Constantin Hriţean din Vicovul de Jos şi locul IV către Mihail Cimpoeşu din Broşteni. Ceilalţi participanţi la concurs au primit câte un topor profesional sau un fierăstrău mecanic.


Intră acum și în grupul de