Expozitia „70 de ani de la drama Romaniei Mari” isi asteapta vizitatorii


Intră acum și în grupul de

Sucevenii sunt invitaţi să viziteze o expoziţie inedită, intitulată “70 de ani de la drama României Mari”, care a fost vernisată vineri la Muzeul de Istorie, în prezenţa primilor privitori, printre care s-a aflat şi subprefectul Sucevei, Angela Zarojanu şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Ilie.

Autorul acestei expoziţii este dr. Mihai Aurelian Căruntu, care a adus în faţa publicului aproximativ 300 de fotografii, documente, hărţi, manuscrise, o mare parte din ele provenind de la Direcţia judeţeană Suceava a Arhivelor Naţionale, Arhiva Ministerului Afacerilor Externe, Serviciul Istoric al Armatei şi Arhiva Naţională a României.

Potrivit organizatorilor, expoziţia reprezintă un omagiu adus celor care s-au jertfit pentru a apăra onoarea patriei şi, totodată, un prilej de meditaţie şi reculegere.

Printre exponatele cele mai atractive se numără harta cu traseul liniei “Molotov” care a divizat Bucovina, telegrama cu ultima notă sovietică, declaraţii ale unor refugiaţi, acte semnate de rezidentul regal Gh. Flondor, Ordinul Major de evacuare a celor două provincii româneşti, adeverinţe ale unor persoane deportate în timpul ocupaţiei sovietice etc.


Intră acum și în grupul de