Railex ODN, castigatoarea editiei a XV-a a Campionatului Municipal (Fotbal)


Intră acum și în grupul de

Ploaia sâcâitoare de vineri 25 iunie nu a împiedicat iubitorii jocului de minifotbal să ia cu asalt terenul din complexul „Ramiro” pentru a urmări finala mică şi marea finală a ediţiei a XV-a a Campionatului Municipal de Fotbal. Una dintre cele mai populare competiţii ale Sucevei a avut şi în acest sezon toate ingredientele unui turneu adevărat. Nici ziua finalelor nu a făcut excepţie, în tribune venind o mulţime de suporteri cu steaguri, banere şi …. vuvuzele.

În partida pentru locul III faţă în faţă s-au aflat echipele Revine şi Ambro Pit-Stop. Deşi în grupele turneului play-off Revine a trecut lejer cu 3-0 de formaţia condusă de Costel Buta, în această finală mică lucrurile au stat cu totul altfel. Mult mai bine aranjaţi şi montaţi de prezenţa liderului Costel Buta, cei de la Ambro Pit-Stop s-au apărat excelent în faţa unei grupări alcătuite din foşti fotbalişti de marcă ai Sucevei. Incomodaţi vădit şi de ploaie, jucătorii ambelor formaţii nu au reuşit să-şi creeze mari ocazii de gol pe parcursul celor 60 de minute de joc aşa că învingătoarea din partida Revine – Ambro Pit-Stop s-a stabilit după executarea loviturilor de la 7 metri, la fel ca finala din sezonului precedent al Campionatului Municipal de Fotbal.

Primii care au început seria penaltiurilor au fost cei de la Revine. Ovidiu Ciobanu a tras pefect şi Revine a condus cu 1-0 pentru puţin timp însă pentru că Florin Neamţu a egalat. După o serie de două goluri a urmat o serie de trei ratări consecutive din partea ambelor formaţii. Jucători cu mare experienţă din ambele echipe s-au emoţionat şi au şutat de multe ori absolut aiurea. De la Revine au ratat Siminiceanu, Romaşcanu şi portarul Mitică Botezatu, de la Ambri Pit-Stop ratând Moldovan, A.Irimiciuc şi portarul Băiţan.

În seria decisivă, a cincea Dorel Bernard a marcat, dar la fel a făcut şi Pentiuc de la Ambro Pit-Stop. După această serie au urmat execuţiile de „moarte subită”, câte una de fiecare echipă, cea care ratează pierde. A marcat Adrian Beldiman, a egalat Eugen Rădăşanu. A ratat Gugianu, dar Sumănaru l-a imitat. A ratat apoi şi Radu Podariu, dar Ambro Pit-Stop nu a putut câştiga pentru că Lăzurcă a ratat şi el. A urmat cel de-al nouălea penalty pe care l-a executat cel care a ratat pentru Revine în campionatul precedent şi a oferit titlul celor de la Interconti, nimeni altul decât Mihai Guriţă. Vârful de atac al celor de la Revine nu a mai ratat şi Revine a cucerit medalia de bronz a ediţiei a XV-a a Campionatului Municipal de fotbal pentru că tânărul Cezar Bălan de la Ambro Pit-Stop s-a „pierdut” şi a ratat.

Revine: D.Botezatu – Guriţă, O.Ciobanu, Gugianu, Beldiman, Bernard, Romaşcanu, Siminiceanu, N.Grosu, Podariu, Tăuteanu, Trandafir, David.

Ambro Pit-Stop: Băiţan – Moldovan, Rădăşanu, Fl.Neamţu, Pentiuc, Sumănaru, Lăzurcă, Raţă, A.Irimiciuc, Cosmanciuc, C.Buta.

Meciul vedetă al competiţiei fotbalistice municipale sucevene a opus formaţiile Railex ODN şi Apropo Cafe, ultima revelaţia turneului ea depăşind surprinzător formaţiile Interconti şi Revine. Totuşi, în finală Apropo Cafe a întâlnit cea mai puternică grupare a sezonului, Railex ODN. Deşi au făcut mare risipă de energie cei de la Apropo Cafe nu au putut ţine piept grupării Railex ODN, aceştia impunându-se la final cu scorul de 5-2. Pentru câştigătoarea ediţiei a XV-a a Campionatului Municipal de Fotbal au marcat Liviu Luca, Marian Ungureanu şi Daniel Haraga, ultimii doi de câte două ori fiecare. Pentru merituoasa învinsă au punctat Boghiu şi Bogdan Cristurean. Poate că rezultatul ar fi fost mult mai strâns însă talentatul jucător Găitan de la Apropo Cafe a fost eliminat de pe teren.

Railex ODN: Livinschi – D.Haraga, L.Luca, A.Negru, Fl.Haraga, M.Ungureanu, Perijoc, I.Cauacu, M.Macovei, Sidoreac, B.Buzuleac.

Apropo Cafe: Tipa – Carcea, Beudean, Ciocan, Cristurean, Boghiu, Saociuc, Papadiuc, Turturean, Plăcintă, Găitan.

La sfârşitul finalei ediţiei a XV-a a Campionatului Municipal de Fotbal comitetul de organizare al competiţiei a oferit premii şi diplome ocupantelor primelor trei locuri ale clasamentului final, în ordine: locul I, Railex ODN, locul II, Apropo Cafe şi locul III, Revine. Au mai primit recompense cel mai bun portar, Dumitru Botezatu, cel mai bun jucător al turneului, Liviu Luca şi arbitrul Cornel Dîrman, cel care s-a descurcat excelent într-o competiţie deosebit de disputată.


Intră acum și în grupul de