Expozitie de fotografie de Ziua Frantei


Intră acum și în grupul de

Cu prilejul Zilei Franţei, la Iulius Mall a avut loc miercuri, vernisarea unei expoziţii foto a micilor artişti Emanuela Motrescu şi Iustin Buculei. Ema este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, iar Iustin are 12 ani şi este elev în Fălticeni, în clasa a VI-a. Amândoi au participat anul trecut la Festivalul „Lille 3000” din Franţa, cu o expoziţie de fotografie, alături de doi colegi de la Palatul Copiilor Suceava şi unul din Câmpulung. În Franţa au realizat o parte din fotografiile care pot vizionate la galeria de la etajul Iulius Mall.

„Pentru ei, această expoziţie nu este o premieră, ei au fost în Franţa cu o expoziţie şi au câştigat nişte premii la Festivalul Lille 3000. Mi-a fost foarte uşor să lucrez cu ei fiindcă sunt înzestraţi cu har de la Dumnezeu, ce vor face mai departe cu acest talent depinde de ei”, a spus profesorul lor de la Palatul Copiilor, artistul fotograf Valentin Moscaliuc.

Ema a deprins tainele fotografiei de la 12 ani, învăţând de la unchiul ei, fotoreporterul Cezar Ciurlică. Ea spune că nu e mai greu pentru o fată decât pentru un băiat să faci fotografie, chiar dacă ai de cărat în spate greutatea aparatului de fotografiat. „Astăzi e mai puţin întâlnit talentul în meseria de fotograf ca atare, mulţi fac industrie, eu cred că fac altceva”, a precizat Ema la vernisaj.

La Iustin Buculei, acasă „tata era cu fotografia în familie şi am început să fotografiez la prima mea excursie”, a spus Iustin care la fel ca Ema doreşte să-şi facă o carieră în domeniul fotografic. „În arta fotografică nu contează genul, contează imaginaţia, fără limite, să percepi fotografia din toate unghiurile”, a spus Iustin.

Expoziţia va putea fi vizionată până la sfârşitul lunii.


Intră acum și în grupul de