CJ Suceava va organiza Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă în mai multe localități din județ. Niculai Barbă: Vrem să păstrăm tradițiile, dar nu vrem să încălcăm niciun fel de restricții


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a anunțat, luni, că și în acest an se vor organiza, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă.

„Vrem să păstrăm tradițiile, dar nu vrem să încălcăm niciun fel de restricții”, a spus Niculai Barbă.

El a arătat că formatul festivalului va fi în acest an diferit pentru a se respecta deciziile sanitare din pandemie.

Astfel, potrivit lui Niculai Barbă, festivalul va fi organizat, fizic, în data de 31 decembrie în mai multe localități din județ.

În municipiul Suceava vor fi prezente formații reprezentative din întregul județ.

„Amploarea festivalului va fi la fel ca în anii pre-pandemie, dar formațiile vor face prezentări pe raza întregului județ. Fiind organizat în 31 decembrie ne dorim ca reprezentațiile să încânte și turiștii veniți în diferitele localități din județ”, a mai spus Barbă.

Vicepreședintele CJ Suceava a arătat că vor fi acțiuni fizice și online în mai multe localități între care Gura Humorului, Siret, Câmpulung Moldovenesc, Liteni, Fălticeni, Dolhasca, Mănăstirea Humorului, Suceava și Drăgușeni.

El a arătat că au fost stabilite câteva repere din program.

Astfel, în 24 decembrie Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” va prezenta începând cu ora 17:00 un concert on line de colinde, iar în 25 decembrie un concert folcloric online

În data de 31 decembrie între orele 11:00-13:00 pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava se va desfășura Festivalul Internațional „Obiceiuri de iarnă”, susținut de formații tradiționale și Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”

În prima zi a Anului Nou, de la ora 14:00, Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” va prezenta, începând cu ora 14:00 un concert folcloric online intitulat „La cumpăna dintre ani”.

În data de 13 ianuarie va fi organizat, la Drăgușeni, „Festivalul Obiceiurilor de Iarnă pe Stil Vechi”, ediția a opta.

Vicepreședintele CJ Suceava a subliniat că programul complet al manifestărilor „Crăciun în Bucovina 2021” va fi definitivat și prezentat în zilele următoare.


Intră acum și în grupul de