Soferii suceveni nu au putut renunta la autoturisme nici de „Ziua Europeana fara Masini” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Acţiunea derulată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava, prin care s-a încercat reducerea numărului de maşini din trafic, nu a avut succesul scontat.

Pe parcursul zilei de miercuri, toţi şoferii din judeţul Suceava au fost rugaţi ca măcar pentru o zi să renunţe la autoturismele cu care se deplasează de obicei şi să apeleze la mijloacele de transport în comun sau la alte metode ecologice de deplasare, cum sunt bicicletele şi, de ce nu, patinele cu rotile.

Mesajul transmis de APM nu a ajuns însă la participanţii la trafic suceveni, care au preferat să neglijeze rugămintea şi, chiar dacă era doar pentru o zi, să se plimbe mai abitir pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ chiar dacă aveau treabă sau nu.

Singurii care au marcat aşa cum se cuvine ziua de 22 septembrie, denumită “Ziua circulaţiei fără maşini”, au fost câteva zeci de elevi din învăţământul gimnazial şi liceal care sub coordonarea conducerii APM au realizat un marş pe bicilete şi role de la sediul instituţiei şi până în faţa clădirii administraţiei publice locale.

“Ziua de astăzi încheie acţiunile derulate în cadrul Săptămânii Mobilităţii Europene derulându-se sub deviza < Călătorind mai inteligent – trăim mai sănătos! >. Ne-am dorit pe cât posibil să reducem numărul maşinilor din trafic şi implicit a noxelor produse de acestea pentru a trăi măcar pentru câteva minute într-un mediu mai sănătos mai curat”, a declarat directorul APM Suceava, Iluţă Cocriş.

Acţiunea de miercuri a fost organizată în parteneriat cu Primăria municipiului reşedinţă de judeţ care, conform conducerii APM, se preocupă permanent de îmbunătăţirea mediului înconjurător astfel că la finele traseului tinerii apărători ai naturii au fost întâmpinaţi de viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, care le-a destăinuit participanţilor că este unul dintre adepţii plimbărilor cu bicicleta, achiziţionând de curând nu una, ci două biciclete pentru el şi soţia lui.

“Prin gestul de astăzi aţi dat un mesaj deosebit tuturor, dar din păcate se pare că mai sunt mulţi oameni care nu înţeleg importanţa unui mediu înconjurător sănătos”, a mai spus Harşovchi.


Intră acum și în grupul de