„Produs in Bucovina” vrea sa intre si pe piata externa (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În urma vizitei de lucru pe care preşedintele Regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, a făcut-o pe parcursul mai multor zile în judeţul Suceava s-a materializat necesitatea unei cooperări mult mai strânse între cele două părţi şi pe alte proiecte concrete decât până acum.

Conform afirmaţiilor făcute de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, pe parcursul zilei de joi în cadrul unei conferinţe de presă , intenţia autorităţilor sucevene este ca şi regiunea Schwaben să participe la acţiunile organizate de CJ Suceava în cadrul proiectelor turistice cu finanţare europeană cum ar fi „Crăciun în Bucovina”.

Totodată, Flutur a spus că târgul itinerant de promovare a celor 110 de produse bio şi tradiţionale din zonă, „Produs în Bucovina” ar urma să fie prezentat şi în Augsburg. „Să ieşim şi pe piaţa germană cu produsul bio şi cu produsul tradiţional din Bucovina. Noi suntem deja organizaţi pe piaţa internă, am fost prezenţi şi la Bruxelles, dar ne dorim foarte mult să oferim delicatesele acestei zone şi prietenilor din Germania”, a spus Flutur.

De cealaltă parte, preşedintele Jurgen Reichert s-a arătat deosebit de încântat de această propunere, dar a trebuit să recunoască faptul că mai există câteva mici probleme ce trebuie rezolvate pentru a fi posibil acest lucru.

„Ideea domnului Flutur este foarte interesantă, produsele bucovinene fiind foarte bune şi de calitate, singura problemă o reprezintă anumite formalităţi ce trebuie îndeplinite, dar cred că problema se va rezolva în curând”, a declarat Jurgen Reichert.

Regiunile Schwaben, Mayenne, Cernăuţi şi Suceava colaborează de peste zece ani în cadrul unui parteneriat comun, derulând împreună proiecte din toate domeniile.


Intră acum și în grupul de