Micii negustori de la Iulius Mall


Intră acum și în grupul de

Copiii sucevenilor au însufleţit sâmbătă, 9 octombrie, parterul Complexului Comercial Iulius Mall, instalându-şi tarabele cu jucării şi întrecându-se în oferte la preţuri şi produse din cea mai „colorată” gamă.

„Ne bucurăm să participăm la „Târgul de jucării” organizat de Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” în colaborare cu Iulius Mall Suceava. Gazdele au fost foarte drăguţe cu noi şi ne-au invitat să ieşim din spaţiul convenţional al bibliotecii şi să folosim acest spaţiu nonconvenţional, şi să fim alături de copii pentru a-i ajuta să-şi vândă jucăriile pe care le-au adus la acest târg”, a declarat Lăcrămioara Cocuz, coordonator al proiectului şi responsabil de relaţii cu publicul în cadrul Bibliotecii Judeţene.

Prichindeii au fost provocaţi la un joc inedit, educativ şi deosebit de amuzant care i-a ajutat să interacţioneze într-o manieră negustorească. Astfel, după ce s-au înscris în „Registrul Comerţului” la filiala Bibliotecii Bucovinei la secţia Împrumut, respectiv la Centrul Info Iulius Mall, copiii au obţinut pe loc „autorizaţia de vânzare” a propriilor jucării aduse de acasă, şi implicit au câştigat dreptul de a face schimb, sau de a le dona unor copii sărmani, ori bolnăviori care au mare nevoie de ele.

Odată instalaţi, micii negustori s-au întrecut în reclame la produse, care mai de care mai ochioase, menite să atragă un număr cât mai mare de cumpărători. Astfel, negustorii învăţăcei au scris pe afişele amplasate în faţa tarabelor, următoarele mesaje: „Ştiu că e criză, dar produse de calitate avem – Nu veţi regreta, copiii se vor bucura!”, „Dacă veţi cumpăra de la mine, la iarnă voi avea ghete. Vă mulţumesc! – Sunt preţuri de criză!”, „Faceţi copiii să zâmbească dacă luaţi de la mine o jucărie, vă mulţumesc”, „Cele mai delicate şi de suflet jucării”, „Jocul nu are vârstă, jucaţi-vă cu copiii voştri!”, „Jucării de calitate la preţuri mici numai la Stefano! Spulber concurenţa!”, „Veniţi şi cumpăraţi, la noi vă bucuraţi! Vă aşteptăm! Mulţumim!”, „Cumpăraţi o parte din amintiri. Târgul de jucării vă mulţumeşte cu drag!” ş.a.

Pentru ca acţiunea să capete veridicitate, micuţii au primit bonuri de casă, ataşate jucăriilor expuse la vânzare, acestea având menirea de a monitoriza vânzările şi de a educa copii pentru a-şi vinde un anumit produs.

„Târgul de jucării” are şi un scop umanitar, la sfârşitul zilei copiii fiind încurajaţi să doneze o jucărie care se va îndrepta spre grădiniţele sau locaţiile care au fost afectate de inundaţii. La prima ediţie a târgului, jucăriile la care copiii au fost dispuşi să renunţe au ajuns la grădiniţa din Voievodeasa (Suceviţa).

„Totodată, dorim să promovăm lectura şi cartea, iar pe lângă acest aspect dorim să ne promovăm şi serviciile. Practic la bibliotecă nu este neapărat să vii numai pentru a citi, ci poţi să vii cu gândul de a te recrea vizionând un film, sau participând la o acţiune, să fii mai bine informat sau să dobândeşti anumite noţiuni privind utilizarea calculatoarelor”, a adăugat Lăcrămioara Cocuz.

În acest sens, a fost amplasată o tarabă care conţinea cărţi destinate copiilor preşcolari. Cărţile expuse nu erau de vânzare, ci urmăreau înscrierea celor interesaţi de ele la bibliotecă.

Cei mici s-au arătat foarte conştiincioşi, prezentându-se la mall cu jumătate de oră înainte de începerea târgului care s-a deschis la ora 10.00. Aceştia au fost motivaţi să participe la târg şi datorită faptului că s-au pus la bătaie două premii surpriză oferite de Iulius Mall, pentru cel mai bun negustor şi pentru ca mai bună reclamă.

Premiul pentru ,,Cel mai bun comerciant” a fost acordat Ioanei Brădăţan Bumbu, care a reuşit să vândă 32 de jucării, iar premiul pentru ,,Cea mai bună reclamă” i-a revenit lui Mathias Fodorea pentru sloganul: ,,Acest târg de jucării/Organizat pentru copii/Oferă şi cărticele/Să înveţi multe din ele!/Cartea este fermecată/Să o cumperi de îndată! “. Totodată au fost acordate diplome şi bonuri pentru cumpărături în valoare de 100 lei, pentru fiecare premiant.

Pe lângă activităţile privind desluşirea tehnicilor de vânzare, Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera”, Iulius Mall şi Centrul Cultural Bucovina (organizatorii Târgului de Jucării) au pregătit micuţilor momente artistice, de recreere, sesiuni de “face painting” şi alte surprize plăcute.

La târg au fost prezenţi peste 120 de copii, iar gazdele au pregătit surprize pentru ei şi anume prezenţa lui Ronald McDonald’s, dulciuri, sucuri şi mult antren.


Intră acum și în grupul de