Liceeni de la cinci colegii din municipiul Suceava se implică în promovarea tinerelor talentelor locale din artă și sport prin Proiectul „Better Together” și anunță că organizează trei acțiuni caritabile


Intră acum și în grupul de

 Liceeni de la cinci colegii din municipiul Suceava au decis să se implice în promovarea tinerilor talentați în artă și sport din oraș prin Proiectul „Better Together” și anunță organizarea unor acțiuni cu scop caritabil.

Ștefan Bozomală, voluntar în cadrul proiectului, a precizat că „Better Together” a luat naștere la finalul anului școlar 2021-2022, prin inițiativa unor liceeni ce și-au propus să se implice în promovarea talentelor, artei și sportului în orașul Suceava, considerând că acestea nu sunt promovate suficient în rândul tineretului.

El a precizat că echipa Better Together cuprinde deja un număr destul de mare de elevi din cadrul Colegiului Național „Ștefan cel Mare”, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Colegiul Național „Petru Rareș”, Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”. 

Potrivit acestuia, la finalul lunii iunie-începutul lunii iulie, tinerii voluntari vor organiza trei acțiuni cu scop caritabil.

Astfel, în perioada 27-29 iunie se va organiza o Expoziție de artă, cu tema „Mitologia” pentru care lucrările pot fi aduse de orice elev, iar cei mai talentați pictori vor primi un premiu corespunzător pentru munca lor depusă.

La finalul proiectului va fi organizată și o licitație în scop caritabil pe Esplanada Casei de Cultură.

Un alt proiect se va desfășura joi, 30 iunie, când Echipa Better Together organizează un Cross caritabil de 2,5 km pe stadion. 

Taxă minimă de participare este de 30 de lei, iar câștigătorii vor primi premii oferite de sponsorii proiectului.

Al treilea eveniment va fi organziat vineri, 1 iulie, de la ora 19:00, când Echipa BetterTogether organizează Balul de Caritate: O Seară în Egipt la care orice elev talentat poate participa cu un moment.

Toate donațiile strânse vor fi folosite în ajutorul campaniei Ofacem, a menționat Ștefan Bozomală.


Intră acum și în grupul de