Un nou volum de poezii, semnat de cunoscutul medic stomatolog sucevean Ioan Costea, doctor în științe medicale, a apărut recent, la Editura “Mușatinii din Suceava


Intră acum și în grupul de

Volumul intitulat “Aș vrea…” cuprinde aproximativ 50 de poeme și câteva ilustrații grafice realizate de autor, aceasta fiind a cincea carte de poezii ce poartă semnătura doctorului Ioan Costea.

Conf.univ.dr. Ionel Corjan apreciază în prefața volumului de poezii că autorul “ scrie simplu, onest și dezinvolt, fără inhibiții și prejudecăți de literat” și „ își compune versurile cu voluptate și candoare, uneori cu umor sau cu gravitatea meditației despre suferință și pasiune, despre pierderi , sfâșieri lăuntrice, doruri, capricii și tentații, pe un ton elegiac sau baladesc, deseori sentimental și romantic, cu ecouri de romanță veche…”.

La rândul său, medicul Ioan Iețcu, membru al Societății Medicilor Scriitori și Publiciști și al Academiei Oamenilor de Știință din România spune că “diversitatea temelor abordate în poezie și în proza scurtă îți dă convingerea că ai în fața ta un talent care, aproape în fiecare vers, face filozofie de viață din întâmplări care celor mai mulți le scapă, nu le văd”.

Și scriitorul și publicistul Mihai Sultana Vicol consideră că versurile poetului Ioan Costea “au o prospețime aparte” , sunt “ușor memorabile și stimulează gustul pentru poezie”,  discursul poetic “interpretează diferite registre de limbaj”, iar “puritatea versurilor sale este intactă, forța lor se întemeiază din culori și sentimente generate de experiențele trăite”.

Autorul ne-a declarat că noul volum de poezii este „rodul frământărilor cotidiene transpuse în versuri”, adăugând că este pentru prima dată când ilustrează o carte, mai ales că îl pasionează grafica și caricatura.

„Voi continua cu scrisul. Mi-am creat o lume a mea în scris, pe care încerc să o fac cât mai plăcută și mai apropiată de oameni”, a declarat Ioan Costea.

De menționat este că Ioan Costea este autorul volumelor de poezie “Trecutul uitării”, “Gânduri pe o cutie de chibrituri”, „Raza mea pe cer” și “Lacrimile tăcerii”, dar și al cărții de proză scurtă „Povestiri”, cu o ilustrație grafică realizată de caricaturistul sucevean Ovidiu Ambrozie Bortă.

(LB)


Intră acum și în grupul de