Ion Lungu și directorul Ambro, Paul Koller, înființează Clubul francofon  al oamenilor de afaceri  din Suceava. Primarul a făcut anunțul după ce a participat la Gala Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a Franței în România


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, sâmbătă, după ce a participat la Gala Camerei de Comerț, Industrie si Agricultură franceze în  România, la invitația CCIFER, că va înființa Clubul francofon  al oamenilor de afaceri  din Suceava.

Lungu a spus că la Gala CCIFER 2022 au participat oameni de afaceri reprezentativi, parlamentari, miniștri, dar și premierul României, Nicolae Ciucă, care a avut o alocuțiune în cadrul evenimentului.

El a menționat că a participat la eveniment datorită faptului că Primăria Suceava a  câstigat  competiția  „Orașe Durabile 2022” organizată de Ambasada Franței.

Lungu a spus că în timpul evenimentului a avute scurte întrevederi cu ambasadorul Frantei în România,   Laurence Auer ,care este cetățean de onoare al municipiului Suceava și cu  președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură franceze în România, François Coste.

Primarul a mai declarat că o delegație a municipalității sucevene va participa la un schimb de experiență pe probleme administrative, în luna octombrie, în orașul francez Grenoble.

Ion Lungu a amintit că în luna mai a avut loc la Suceava un maraton de business organizat de Camera de comerț franceză în România ceea ce arată buna colaborare între municipaliatea suceveană și Ambasada Franței, pe de o parte și Camera de comerț franceză în România, pe de altă parte.

„Împreună cu domnul Paul Koller, directorul general la SC  Ambro SA Suceava, vom constitui Clubul francofon  al oamenilor de afaceri  din Suceava”, a anunțat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de