Europa League 2022/2023: care sunt formațiile cu cele mai mari șanse la trofeu


Intră acum și în grupul de

Toată lumea este cu ochii pe UEFA Champions League, considerată drept apogeul competițiilor fotbalistice din întreaga lume. Și pe bună dreptate Acolo vom găsi cei mai buni fotbaliști din lume, cei mai buni antrenori, stadioanele cele mai impresionante și cel mai înalt nivel de fotbal.

Cu toate acestea, competiția soră Europa League nu ar trebui ignorată de nimeni. Nivelul competiției a crescut într-un mod impresionant în ultimii ani și tocmai de aceea a devenit, încet, încet, una dintre cele mai interesante competiții din lume – aici poți paria pe Europa League dacă vrei să îți încerci șansa la această competiție subestimată de mulți, însă înainte să faci orice fel de mișcare, ai face bine să te informezi corespunzător ca să iei decizia corectă.

Care sunt, așadar, cele mai bune cluburi în acest sezon de Europa League și ce șansă au ele să câștige competiția?

  1. Arsenal

Echipa lui Mikel Arteta pare să fie una dintre revelațiile acestui sezon. Tunarii se află într-o formă de zile mari și au parte de un debut de sezon de vis. Se pare că în sfârșit metodele antrenorului spaniol dau roade, iar rezultatele confirmă acest lucru. Arsenal este, alături de Manchester City, cea mai bună echipă din Premier League la ora actuală, iar asta spune tot. Cu o cotă de 5.50, Arsenal are cele mai mari șanse să câștige Europa League. Gabriel Jesus, Gabriel Martinelli, Bukayo Saka sau Martin Odegaard vor face ravagii în atac, iar Ben White, Gabriel și Saliba vor asigura o defensiva împenetrabilă.

  1. Manchester United

Cu o cotă de 7.00, echipa pregătită de Erik Ten Hag rămâne printre favoritele pentru acest sezon. Chiar dacă este un club în plină reconstrucție, primul 11 al echipei nu arată deloc rău. Jadon Sancho și Marcus Rashford par jucători renăscuți sub comanda lui Ten Hag, Varane și Lisandro Martinez formează un cuplu de fundași centrali remarcabili, în timp ce Casemiro și Eriksen domină mijlocul terenului. United și-a revenit după un start de sezon de coșmar și acum pare că jucătorii înțeleg în sfârșit ce vrea ten Hag de la ei și pun asta în aplicare fără niciun fel de probleme. Tocmai asta ar trebui să facă din United una dintre echipele de temut din acest sezon de Europa League pentru orice formație cu care se confruntă diavolii roșii.

  1. AS Roma

Jose Mourinho e Jose Mourinho. Portughezul rămâne un antrenor de clasă oriunde ar merge. Chiar dacă ultimele două mandate ale sale în Premier League au fost un eșec, Mourinho a demonstrat la Roma că și-a găsit clubul potrivit și aici poate face performanță. De altfel, a cucerit anul trecut Conference League iar asta pare să fie doar primul pas spre un trofeu mai important. Cu Tammy Abraham în atac și generalul său de încredere Nemanja Matic la mijloc, Mourinho are toate motivele să fie încrezător. Cota de 15.00 a Romei ar trebui să fie extrem de atractivă pentru orice parior.

Iată așadar care sunt principalele favorite pentru cucerirea trofeului Europa League. (L.M.)

sursa foto: unsplash.com


Intră acum și în grupul de