Artistii Filarmonicii din Botosani, in concert la Suceava


Intră acum și în grupul de

Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava deschide seria manifestărilor artistice din această lună, joi, 18 noiembrie, la ora 18.30, când sub bagheta dirijorului Mihail Agafiţa, va avea loc un Concert Simfonic susţinut de Filamonica de stat Botoşani, în acordurile vocale ale solistei Ioana-Cristina Goicea.

Publicul se va delecta cu: “Triptic pentru orchestră” (Adrian Pop), “Concertul pentru vioară şi orchestă nr. 1, în Re Major” (N. Paganini) , Simfonia nr. 41, în Do Major – „Jupiter” (W.A.Mozart).

Filarmonica de Stat Botoşani a fost înfiinţată în anul 1953 prin etatizarea unei orchestre existente, care continua o tradiţie muzicală semnificativă iniţiată de Societatea Muzicală “Armonia”, fondată în anul 1883 de Alexandra Saint-Georges.

Viaţa muzicală botoşăneană a fost marcată de prezenţa unor personalităţi artistice deosebite: Hariclea Darclée, George Enescu, George Georgescu, Valentin Gheorghiu, Rudolf Kehrer, François Joel Thiollier, Vasili Sinaiski, Dumitru Goia ş.a.

Colectivul artistic de bază este Orchestra simfonică, din care, dupa caz, se desprind formaţii mai restrânse, precum: Orchestra de cameră “Ars Moldaviae”, Orchestra de suflători “Armonia”, Cvartetul de coarde “Maestoso”, Trio-ul de suflători “Brevis” etc.

Filarmonica de Stat Botoşani activează în judeţul în care s-a născut George Enescu, în memoria căruia, la fiecare sfârşit de septembrie se organizează la Botoşani, Liveni şi Dorohoi “Zilele George Enescu”.

Biletele pentru Concertul simfonic costă 10 lei (5 lei – elevi, studenţi, pensionari) şi se pot procura de la Secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava (intrare B, etaj 1), sau la difuzorii din şcoli şi licee.

Informaţii şi rezervări se pot obţine la numerele de telefon: 0230/523.718 respectiv 0330/401.807


Intră acum și în grupul de