“Casting de copii pentru Mos Craciun” la Biblioteca Bucovinei

Biblioteca Bucovinei, împreună cu Consiliul Judeţean Suceava, organizează cea de-a VIII-a sesiune a Clubului de lectură pentru copii “Prinţul Fermecat”, vineri, 26 noiembrie, de la ora 18.00, în Secţia de Arte a Bibliotecii Bucovinei şi va oferi surpriza unui eveniment special intitulat “Casting de copii pentru Moş Crăciun”.

Inițiativa organizării acestui club de lectură aparține unui grup de părinți conștienți de faptul că Biblioteca Bucovinei reprezintă mediul ideal pentru a sădi în sufletul copiilor bine educați dragostea față de carte și față de lectură, respectul față de limba română și de literatura română, precum și interesul, prețuirea față de culturile de altă limbă.

Lecturile publice pentru copii, împreună cu aceștia sunt calea prin care obiceiul lecturii devine un mod de viață și o îndeletnicire utilă și plăcută din viața viitorului tânăr și adult.

Poveștile copilăriei împărtășite de copii și de părinți în Clubul de lectură vor sădi mai departe interesul față de carte, școală, educație.

Clubul de lectură pentru copii “Prințul fermecat” și promovarea sa fac parte din Campania Bibliotecii Bucovinei şi a Consiliului Judeţean Suceava intitulată România vorbită frumos.

Până în prezent, Campania România Vorbită Frumos a beneficiat, la Biblioteca Bucovinei (autoarea programului), de promovare prin: Expoziția de carte, dicționare și enciclopedii românești sub genericul “Limba română, o moștenire de preț”, expoziția de carte și documente Academician Alexandru Graur – O viață dăruită limbii române, expoziţia documentară Eveniment UNESCO – Mihail Sadoveanu 130, celebrarea prin expoziţie de carte şi prin lectură a marelui poet român Aurel Dumitraşcu, celebrarea prin expoziţie de carte a scriitorului Norman Manea, nume de referinţă al literaturii de limbă română.

Gazda întâlnirilor de la Clubul de Lecură “Prinţul Fermecat” este scriitoarea Angela Furtună.